29. SOF: Programski urnik je znan!

28.02.2020

SPOROČILO ZA MEDIJE
28. februar 2020

29. Slovenski oglaševalski festival: Programski urnik je znan! 

Najpomembnejši festival kreativnih komunikacij v Sloveniji je objavil prvi programski urnik dogajanja, ki bo pod sloganom »Odličnost dodaja vrednost«, potekalo 2. in 3. aprila 2020 v hotelu Kempinski Palace Portorož. Tekmovalni program 29. SOF prijave sprejema še dodaten teden dni, do 5. marca, Mladi kreativci pa se lahko za sodelovanje na natečaju, ki bo zmagovalnemu paru odprl vrata v Cannes Lions, opogumijo še do 16. marca, oziroma do zapolnitve mest. Festivalske prijavnine po posebej ugodni ceni za zgodnje ptice, so na voljo le še danes, 28. februarja.

ZNAN JE PRVI PROGRAMSKI URNIK

Dva festivalska dneva bo vodila rdeča nit Odličnost dodaja vrednost, ki v svoj fokus postavlja jasno in osredotočeno komunikacijo, ki ustvarja vrednost za vse deležnike oglaševalskega sistema. 

Komuniciranja v širšem kontekstu se bodo prek deljenja svojih izkušenj, znanj, idej in zgodb, lotevali številni domači in mednarodni strokovnjaki. Na SOF-ovih odrih bomo v obliki predavanj, pogovorov, okroglih miz in delavnic, videli in slišali več kot 30 govorcev iz Slovenije, Amerike, Avstrije, Grčije, Srbije, Italije, Nemčije, Nizozemske in Velike Britanije.

Tisti, ki ne bodo spremljali programa na velikem odru, bodo lahko na tekočem tudi v Restavraciji Sophia, kjer bo potekal prenos programa v živo, novost 29. SOF-a pa je tudi lokacija festivalskega večernega dogajanja. Zabava v četrtek zvečer, kot tudi petkova zaključna prireditev s podelitvijo nagrad in zabava po njej, bosta namreč potekali v nekdanjem skladišču soli, Razstavišču Monfort.

Neprecenljivo druženje na že drugič brezgotovinskem festivalu, tudi letos omogoča Mastercard®.

Oglejte si, kaj prinaša program 29. SOF-a in ne zamudite najav govorcev in vsebin, ki še sledijo!

NATEČAJ MLADI KREATIVCI 2020 SPREJEMA PRIJAVE

Drzni in kreativni, mlajši od 30 let (rojeni po 22. juniju 1989), lahko preizkusijo svoj talent na tradicionalnem natečaju za Mlade kreativce, na katerega se največ 30 parov lahko prek maila [email protected] prijavi do 16. marca 2020 oziroma do zapolnitve mest.

Celoten proces ustvarjanja rešitev bo potekal v času in na lokaciji 29. SOF, prijavljeni udeleženci pa bodo imeli 24 ur časa, da s konceptom integrirane digitalne kampanje odgovorijo na razpisani brief in pokažejo, kako lahko moč digitalne tehnologije oziroma tehnološke evolucije kreativno nagovori cilje briefa. Najboljši bodo svoje rešitve predstavili na odru pred žirijo in slušatelji.

Na čelu petčlanske žirije natečaja je kreativni direktor agencije Pristop in predsednik primarne žirije 29. SOF, Aljoša Bagola. Pridružili se mu bodo še: Sara Vehovec, vodja digitalnega centra Triglav Lab pri Zavarovalnici Triglav, Petra Krulc, izvršna kreativna direktorica pri Grey Ljubljana, Sara Mekinc, content specialist pri Viberate in Blaž Ritmanič, kreativni direktor pri Formitas BBDO.

Zmagovalca natečaja bosta odpotovala na festival Cannes Lions 2020 in se v konkurenci celega sveta udeležila tekmovanja »Young Cannes Lions« v kategoriji »Digital«. Naročnik in izvajalec tekmovanja, Slovenska oglaševalska zbornica, bo skupaj s partnerjem, Zavarovalnico Triglav, zmagovalnemu paru krila stroške prijavnine na tekmovanje v Cannesu, NLB pa jima bo omogočil žepnino v skupni višini 1.000 EUR (brez DDV). Mlada kreativca se bosta v Cannes odpravila z novim Peugotom 208, ki jima ga v brezplačno rabo za teden dni daje P Automobil Import d.o.o., za njuno nočitev v Cannesu pa bo poskrbel Collegium Mondial Travel. Drugo in tretje uvrščeni tekmovalci bodo nagrajeni z brezplačno udeležbo na jubilejnem, 30. SOF.

Zmagovalni par bo razglašen na Zlati noči, zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad, 3. aprila 2020, kjer bodo razkriti tudi prejemniki prestižnih srebrnih, zlatih in velikih trofej SOF v tekmovalnih sekcijah KAJ in ZAKAJ. Zadnji festivalski večer bo nagradil tudi oglaševalsko osebnost in oglaševalca leta 2019, vrhunec večera pa bo razglasitev znamke leta 2020, agencije leta 2020 in letos drugič, nagrade SOF SOF-a.

Oglejte si razpis natečaja za izbor mladih kreativcev 2020.

Ključni datumi in povezave

Rok za prijavo del: PODALJŠAN DO 5. MARCA 2020

Rok za zgodnjo prijavo osebne udeležbe: LE ŠE DANES 28. FEBRUARJA 2020

Rok za prijavo na Natečaj za Mlade kreativce: 16. MAREC 2020

Javna objava del v ožjem izboru: NA FESTIVALU

Slavnostna podelitev nagrad: 3. APRIL 2020

29. SOF: 2. IN 3. APRIL 2020

Medijske akreditacije za novinarje: https://sof.si/medijsko-sredisce/medijske-akreditacije-za-novinarje

Gradivo za medije: https://sof.si/medijsko-sredisce/gradivo-za-medije

Prijava: https://engine.sof.si/

Več: www.sof.si

 

Dodatne informacije

Kristina Bogataj

M: 040 898 090

E: [email protected]