SKUPINA K8: OBRTNA ODLIČNOST

ROK ZA PRIJAVO: 5. MAREC 2019

V skupino OBRTNA ODLIČNOST lahko prijavite dela, ki dokazujejo ustvarjalno odličnost in izjemnost izvedbe v ključnih segmentih komunikacijskega izvedbenega procesa. Rešitve so lahko dela agencij, znamk, posameznikov ali produkcijskih skupin, vendar morajo biti ustvarjena za namene oznamčenega komuniciranja. Delo lahko prijavite tudi v obliki kratkega predstavitvenega filma (glej tehnična navodila).

Kriterij: Žirija bo nagradila najboljšo prakso obrtne izvedbe.

Vse kategorije dopuščajo prijavo serije.

K8.1 FOTOGRAFIJA

V kategorijo FOTOGRAFIJA lahko prijavite tako fotografije, ki so bile ustvarjene za namen oznamčenega komuniciranja, kot fotografijo oznamčenega filma. Fotografijo je treba predstaviti samostojno in kot del komunikacijske rešitve, za katero je nastala. Za prijavo fotografije filma je treba priložiti izvorni film. Najdaljša dovoljena dolžina filma je 5 minut.

K8.2 TEKSTOPISJE
V kategorijo TEKSTOPISJE lahko prijavite besedila, zgodbe, bloge, pravljice in druge oblike tekstopisja, ki so nastale za namen oznamčenega komuniciranja. Tekstopisje je treba predstaviti samostojno in kot del komunikacijske rešitve, za katero je nastalo (glej tehnična navodila).

K8.3 ILUSTRACIJA
V kategorijo ILUSTRACIJA lahko prijavite ilustracije, ki so bile ustvarjene za namen oznamčenega komuniciranja. Ilustracijo je treba predstaviti samostojno in kot del komunikacijske rešitve, za katero je nastala (glej tehnična navodila).

K8.4 REŽIJA
V kategorijo REŽIJA lahko prijavite režijo filmov, ki so bili ustvarjeni za namen televizijskega, kinematografskega, spletnega ali mobilnega komuniciranja in režijo oznamčenih dogodkov. Režijo filmov lahko prijavite kot samostojno prijavo, režijo oznamčenih dogodkov pa je treba predstaviti v obliki predstavitvenih filmov (glej tehnična navodila).

K8.5 UMETNIŠKO VODENJE
V kategorijo UMETNIŠKO VODENJE lahko prijavite vse oznamčene komunikacije, ki jih odlikuje izjemno umetniško vodenje (npr. plakati, tiskani oglasi, rešitve v gibljivi sliki, produktno oblikovanje). Dodano vrednost umetniškega vodenja lahko predstavite kot samostojno delo ali v obliki predstavitvenega filma.

K8.6 AVTORSKA GLASBA
V kategorijo AVTORSKA GLASBA lahko prijavite avtorsko glasbo, ki je nastala za namen oznamčenega komuniciranja.

 

Tehnična navodila

V kategoriji K8.1 (Fotografija) lahko delo prijavite:

 1. V obliki slikovnega prikaza. Prikaz 1 je namenjen predstavitvi za namen razstave, spletnega kataloga, projekcije ipd. Prikaz 2 pa je namenjen predstavitvi žiriji. Za predstavitev del žiriji lahko priložite do dve sliki.
 2. V obliki predstavitvenega filma (opcijsko) dolžine do 2 minuti, ki prikazuje obrtno odličnost prijavljenega dela.
 3. V obliki samostojnega filma (prijava fotografije filma) dolžine do 5 minut in zajete slike (Prikaz 2), če gre za fotografijo videa.

 

V kategoriji K8.2 (Tekstopisje) lahko delo prijavite:

 1. V obliki slikovnega prikaza, če gre za tekstopisje v tiskanih formatih. Prikaz 1 je namenjen predstavitvi za namen razstave, spletnega kataloga, projekcije ipd. Prikaz 2 pa je namenjen predstavitvi žiriji. Za predstavitev del žiriji lahko priložite do dve sliki.
 2. V obliki avdio zapisa, če gre za tekstopisje v radijski ali drugi zvočni rešitvi (do 3 minute). Če zapis presega dolžino 60 sekund, morate oddati tudi krajšo različico dolžine do 1 minute.
 3. V obliki samostojnega filma, če gre za tekstopisje v video formatu (do 5 minut). Samostojnemu filmu morate priložiti sliko (lahko le slika, zajeta iz filma) za prikaz v spletnem katalogu (Prikaz 2).
 4. V obliki predstavitvenega filma (druge oblike tekstopisja) dolžine do 2 minuti, ki prikazuje obrtno odličnost prijavljenega dela.

 

V kategoriji K8.3 (Ilustracija) lahko delo prijavite:

 1. V obliki slikovnega prikaza. Prikaz 1 (obvezno) je namenjen predstavitvi za namen razstave, spletnega kataloga, projekcije ipd. Prikaz 2 (opcijsko) pa je namenjen predstavitvi žiriji. Za predstavitev del žiriji lahko priložite do dve sliki.
 2. V obliki predstavitvenega filma (zaželeno) dolžine do 2 minuti, ki prikazuje obrtno odličnost prijavljenega dela.
 3. V obliki samostojnega videa dolžine do 5 minute in zajete slike (Prikaz 2), če gre za ilustracijo v videu.

 

V kategoriji K8.4 (Režija) lahko delo prijavite:

 1. V obliki samostojnega filma (režija video formatov) dolžine do 5 minut. Samostojnemu filmu morate priložiti sliko (lahko le slika, zajeta iz filma) za prikaz v spletnem katalogu (Prikaz 2).
 2. V obliki predstavitvenega filma dolžine do 2 minuti, če gre za režijo dogodka ali serije dogodkov.

 

V kategoriji K8.5 (Umetniško vodenje) lahko delo prijavite:

 1. V obliki slikovnega prikaza. Prikaz 1 je namenjen predstavitvi za namen razstave, spletnega kataloga, projekcije ipd. Prikaz 2 pa je namenjen predstavitvi žiriji. Za predstavitev del žiriji lahko priložite do dve sliki.
 2. V obliki predstavitvenega filma (zaželeno) dolžine do 2 minuti, ki prikazuje obrtno odličnost prijavljenega dela.
 3. V obliki samostojnega filma dolžine do 5 minut in zajete slike (Prikaz 2), če gre za umetniško vodenje v videu.

 

V kategoriji K8.6 (Avtorska glasba) lahko delo prijavite:

 1. V obliki avdio zapisa (uporaba glasbe v zvočnih rešitvah) dolžine do 3 minute. Če zapis presega dolžino 60 sekund, morate oddati tudi krajšo različico dolžine do 1 minute.
 2. V obliki video zapisa (uporaba glasbe v video rešitvah) dolžine do 5 minute. Če zapis presega dolžino 60 sekund, morate oddati tudi krajšo različico dolžine do 1 minute. Videu morate priložiti sliko (lahko le slika, zajeta iz filma) za prikaz v spletnem katalogu (Prikaz 2).
 3. V obliki predstavitvenega filma dolžine do 2 minuti, če gre za uporabo avtorske glasbe v drugih oblikah komuniciranja. Videu morate priložiti sliko (lahko le slika, zajeta iz filma) za prikaz v spletnem katalogu (Prikaz 2).

 

Tehnične specifikacije

 

SLIKOVNI PRIKAZ 1
Namen Za razstavo, spletni katalog, projekcije ipd.
Format JPEG
Barvni prostor (color space) RGB
Kakovost 300 dpi
Ločljivost Dolžina najdaljše stranice vsaj 420 mm
Poimenovanje dokumenta K8-ImeProjekta-Prikaz1.jpeg
Velikost datoteke do 6 MB

 

SLIKOVNI PRIKAZ 2
Namen Primarno za žirijo, sekundarno za razstavo, spletni katalog, projekcije ipd.
Format JPEG
Barvni prostor RGB
Ločljivost 1920 × 1080 px
Kakovost 72 dpi
Poimenovanje dokumenta K8-ImeProjekta-Prikaz2.jpeg
Velikost datoteke do 2 MB

 

AVDIO
Namen Primarno za žirijo, sekundarno za spletni katalog, projekcije ipd.
Avdio kodek MP3 (stereo)
Bitna hitrost (bit rate) min. 64 kbps / maks. 192 kbps
Poimenovanje datoteke K4-ImeProjekta-Avdio.mp3
Velikost do 10 MB

 

VIDEO
Namen Za žirijo, predstavitev v spletnem katalogu, za podelitev nagrad.
Dolžina Predstavitveni film: do 2 minuti
Krajša različica predstavitvenega filma (podelitev nagrad): do 1 minuteSamostojni film (kategoriji K8.1 in K8.4): do 5 minut
Razmerje slike 16 : 9, širok zaslon (widescreen)
Ločljivost Full HD (1920 × 1080 px)
Hitrost okvirjev (frame rate) 25 fps
Vrsta pregleda (scan type) Progressive
Video kodek h.264 (min. 15 – maks. 40 mbps)
Avdio kodek AAC (min. 160 kbps)
Format MP4
Poimenovanje datoteke K8-ImeProjekta-3min.mp4 K8-ImeProjekta-1min.mp4
Velikost datoteke* do 360 MB

* Če želite naložiti datoteko, večjo od 360 MB, nas kontaktirajte na [email protected]

Katalog del