Matej Potokar MBA, BSc

izvršni podpredsednik, CosyLab

Matej je izvršni podpredsednik družbe Cosylab, vodilnega svetovnega podjetja za nadzor pospeševalnikov delcev, tako za sisteme za protonsko terapijo, kot tudi za obsežne eksperimentalne fizikalne stroje. Matej je odgovoren za vodenje svetovne tržne strategije in širitev v tem globalnem, nagrajenem in vladno priznanem vizionarskem inovatorju na področju kontrolnih sistemov in instrumentacije.

V zadnjih 14-ih letih je opravljal številne vidne vodilne funkcije v vodstvu evropske skupine podjetja Microsoft Inc., ki je s prihodki več kot 85 milijard ameriških dolarjev 28. na lestvici Fortune 500. Nazadnje je bil direktor zahodnoevropske skupine za storitve in podporo strankam (CSS), kjer je kot član Microsoftove EMEA CSS uprave vodil več kot 700 zaposlenih v 12 podružnicah štirinajstih držav.

Prav tako je opravljal funkcijo direktorja skupine za Microsoftovo svetovanje in podporo za storitve v Srednji in Vzhodni Evropi ter pri tem vodil več kot 600 zaposlenih v 24 podružnicah 33 držav. Bil je tudi višji direktor za Microsoftove poslovne rešitve za regijo Srednje in Vzhodne Evrope in vodja poslovanja v Sloveniji.

Za izjemne dosežke na področju rasti prihodkov, preoblikovanja in razvoja poslovanja je prejel več priznanj in nagrad, vključno z nagrado Najvišje zadovoljstvo kupcev in partnerjev na svetu v letu 2014, Nagrado za najuspešnejše Microsoftove poslovne rešitve v več podružnicah leta 2011, nagrado za Najuspešnejšo podružnico na svetu v 2010, Nagrado za komunikacijsko odličnost Slovenskega društva za odnose z javnostmi v 2009 ter Nagrado za najboljšega zaposlovalca v letih 2008 in 2009.

Pred začetkom dela v podjetju Microsoft Inc. je bil Matej generalni direktor družbe Intertrade ITS Inc. s sedežem v Ljubljani, katere poslovanje na področju informacijsko tehnoloških sistemskih integratorjev je preoblikoval v vodilno v Adriatic regiji.

Matej tekoče govori angleško, slovensko, hrvaško in srbsko. Je ugleden govorec, bil je predsednik Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji in je nekdanji član odbora CEEMAN (Mednarodno združenje za razvoj managementa). Je aktivni član oz. udeleženec številnih vrhunskih poslovnih šol, trgovskih, industrijskih in poslovnih razvojnih združenj, ki spodbujajo gospodarsko in poslovno rast ter vladne odnose v Sloveniji, kot tudi državah Srednje in Vzhodne Evrope.

Na Univerzi v Kansasu v ZDA je opravil magisterij iz poslovne administracije (MBS), diplomiral pa je iz računalništva na Univerzi v Ljubljani.

[OKROGLA MIZA] Si upate prevzeti odgovornost za vse, kar predlagate naročnikom? Z lastnim denarjem?

 

Predstavlja

PRISTOP_LOGOTIP_Full_CMYK-1

Newsletter