Rok Golob

skladatelj, aranžer, producent, multi-instrumentalist in dirigent

Rok Golob je skladatelj, aranžer, producent, multi-instrumentalist in dirigent. Sodeloval je pri več kot 80 albumih (kot solist, skladatelj…). Piše glasbo za gledališče, radio in TV, filme in mnoge druge umetniške projekte. Njegovo raznoliko ustvarjanje vsebuje dela za simfonične orkestre, zbore, big-bande, rock-pop-jazz soliste in pihalne godbe.

Za svoje delo je prejel že mnoge nagrade in priznanja. Sodeloval je s svetovno znanimi glasbeniki kot so Sting, Dominic Miller, Elmer Bernstein, Bjork, Bobby McFerrin, Jonah (Dirty Loops) Christopher Young, Joe Harnell, Martika, Jose Carreras, Gino Vannelli, Vinnie Colaiuta, Luis Conte, Bendik, Jimmy Haslip (Yellow Jackets), Katia Moraes in drugi.

Slovenski izvajalci, ki so sodelovali z Rokom so Orkester slovenske filharmonije, Orkester RTV Slovenija, Big-band RTV Slovenija, Operni zbor SNG Ljubljana, APZ Tone Tomšič, Katrinas, Darja Švajger, Magnifico, Neisha, Siddharta, Dan D, Oto Pestner, Tabu in mnogi drugi.

Rok je znan tudi kot umetniški vodja glasbenih spektaklov Simfonična Ekstaza 1 in 2, Gospel projekt Soul Activation z Big Bandom, državne proslave z orkestrom, zborom in solisti ...

Je soavtor knjige ilustracij in kratkih zgodb Mala knjig’ca velikih nesmislov.