Žirijo 31. SOF bo vodil dvakratni kreativni direktor leta Luka Bajs

14.12.2021

Osrednji tekmi 31. SOF-a bo predsedoval dvakratni kreativni direktor leta Luka Bajs, ki kot izvršni kreativni direktor na agenciji SHIFT skrbi za razvoj kreativne ekipe in ključnih naročnikov. V desetih letih dela v oglaševanju je pridobil bogate izkušnje pri ustvarjanju komunikacijskih rešitev na mednarodni, regionalni in lokalni ravni ter pri tem do sedaj je osvojil nagrade na festivalih Golden Drum, ADCE, Digital Communication Awards, Balcannes, SOF, SoMo Borac, Outstanding, Gold Quill, Effie, Brumen, Magdalena, Sempl, Diggit, Sporto itd. Leta 2014 je skupaj z Dragom Mlakarjem osvojil zlato na tekmovanju mladih kreativcev na festivalu Eurobest, v letih 2019 in 2020 pa je bil razglašen za kreativnega direktorja leta v Sloveniji.

V žiriji se Luki pridružuje osem izkušenih kreativnih in umetniških direktorjev ter snovalcev: Tomaž Apohal, kreativni direktor, Yootree, Miha Bevc, kreativni direktor in partner, Herman & partnerji, Blaž Kocjančič, kreativni direktor, Internavti, Aleš Kočevar, kreativni direktor, Saatchi & Saatchi Adriatic, Medeja Kraševec, kreativna direktorica, Luna \TBWA, Robert Križmančič, umetniški direktor, Futura, Ana Šušteršič, kreativna direktorica, Agencija 101 in Peter Zabret, starejši snovalec, Pristop.

Primarno žirijo bodo okrepili pridruženi člani, izbrani strokovnjaki s svojega področja, v prenovljeni tekmi pa bodo v obliki Tekmovalne akademije SOF svoj glas dobili tudi člani Slovenske oglaševalske zbornice. Svet tekmovalnega programa bo predstavil spremembe, s katerimi želi prijaviteljem ponuditi pregleden sistem sekcij, skupin in kategorij, ki bo relevanten glede na spremembe in trende v industriji, v začetku novega leta, ko bo omogočena tudi prijava v tekmo 31. SOF.