Prenovljen tekmovalni program in druge novosti!

15.02.2016

Od danes naprej lahko oddate prijavo del za tekmo 25. SOF. Najpomembnejši dogodek slovenske komunikacijske stroke ob svoji četrt stoletnici uvaja spremembe tudi v tekmovalnem programu. Tekma SOF letos ponuja 13 posodobljenih tekmovalnih skupin, med njimi dve popolni novosti – Velika nagrada za družbeno dobro in točkovane nagrade za obrniško odličnost ON SOF. Spremenjen je tudi način izbora žirije; člani bodo vanjo vabljeni s strani Sveta tekmovalnega programa SOF.

Nenehne spremembe v komunikacijski dejavnosti zahtevajo tudi nadgradnjo in spremembe festivalskih tekmovalnih pravil. Tako se bo SOF ob svojem četrtstoletju letos predstavil v prenovljeni obliki tekmovalnega programa, definiciji skupin in kategorij, načinu izbora žirije ter sistemu podeljevanja nagrad. Prijaviteljem je namenjeno 13 posodobljenih tekmovalnih skupin, od katerih sta dve popolni novosti – Velika nagrada za družbeno dobro in ON SOF.

Velika nagrada za družbeno dobro je namenjena najboljšemu delu oziroma komunikacijski rešitvi, ki za svoj cilj postavlja družbeno korist, njen naročnik pa je neprofitna, nevladna ali vladna organizacija.

Skupina ON SOF nagrajuje in sedaj tudi točkuje obrtne dosežke s področja fotografije, ilustracije, režije avdiovizualnih oglasov, zvočnih oglasov, avtorske glasbe ter tekstopisja.

Poleg obeh popolnih novosti so izdatno posodobljene tudi skupine:

DIGITALNO KOMUNICIRANJE

OBLIKOVANJE 

NEPOSREDNO KOMUNICIRANJE

AMBIENTALNO OGLAŠEVANJE.

STP SOF pa je v letošnji prenovi svoje mesto namenil tudi klasičnim plakatom (gledališki, glasbeni, mestni) ter spletne video vsebine skupaj s klasičnim TV oglaševanjem uvrstil v kategorijo FILM.

Spremembe se bodo odvile tudi pri izboru žirije, ki bo letos potekal drugače kot v preteklih letih. Žirija bo sedaj vabljena s strani Sveta tekmovalnega programa. Vanjo bodo vabljeni strokovnjaki, ki ustvarjajo komunikacijske rešitve, tako v slovenskem prostoru, kot tudi posamezniki z mednarodnimi izkušnjami, ki živijo in delajo zunaj Slovenije, kjer s svojim delom žanjejo uspehe.

Spremembe tekmovalnega programa bodo tako prinesle večjo avtonomnost in odgovornost žirije ter njenih članov. Nenazadnje pa se SOF z njimi ob bok postavlja veliki večini svetovnih festivalov.