Lov za naslov Mlada kreativca 2020 je odprt!

13.02.2020

Mladi kreativci, preizkusite svoj talent na tradicionalnem natečaju, ki vas lahko popelje v Cannes, na tekmovanje »Young Cannes Lions«. Pohitite in se prijavite prek maila [email protected], tekmovanja se namreč lahko udeleži le 30 kreativnih parov. 

Celoten proces ustvarjanja rešitev bo potekal v času in na lokaciji 29. SOF, prijavljeni udeleženci pa bodo imeli 24 ur časa, da s konceptom integrirane digitalne kampanje odgovorijo na razpisani brief in pokažejo, kako lahko moč digitalne tehnologije oziroma tehnološke evolucije kreativno nagovori cilje briefa. Najboljši bodo svoje rešitve predstavili na odru pred žirijo in slušatelji.

Na čelu petčlanske žirije natečaja je kreativni direktor agencije Pristop in predsednik primarne žirije 29. SOF, Aljoša Bagola. Pridružili se mu bodo še: Sara Vehovec, vodja digitalnega centra Triglav Lab pri Zavarovalnici Triglav, Petra Krulc, izvršna kreativna direktorica pri Grey Ljubljana, Sara Mekinc, content specialist pri Viberate in Blaž Ritmanič, kreativni direktor pri Formitas BBDO.

Zmagovalca natečaja bosta odpotovala na festival Cannes Lions 2020 in se v konkurenci celega sveta udeležila tekmovanja »Young Cannes Lions« v kategoriji »Digital«. Naročnik in izvajalec tekmovanja, Slovenska oglaševalska zbornica, bo skupaj s partnerjem, Zavarovalnico Triglav, zmagovalnemu paru krila stroške prijavnine na tekmovanje v Cannesu, NLB pa jima bo omogočil žepnino v skupni višini 1.000 EUR (brez DDV). Mlada kreativca se bosta v Cannes odpravila s Peugotom 208, ki jima ga v brezplačno rabo za teden dni daje P Automobil Import d.o.o., za njuno nočitev v Cannesu pa bo poskrbel Collegium Mondial Travel. Drugo in tretje uvrščeni tekmovalci bodo nagrajeni z brezplačno udeležbo na jubilejnem, 30. SOF.

Zmagovalni par bo razglašen na Zlati noči, zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad, 3. aprila 2020, kjer bodo razkriti tudi prejemniki prestižnih srebrnih, zlatih in velikih trofej SOF v tekmovalnih sekcijah KAJ in ZAKAJ. Zadnji festivalski večer bo nagradil tudi oglaševalsko osebnost in oglaševalca leta 2019, vrhunec večera pa bo razglasitev znamke leta 2020, agencije leta 2020 in letos drugič, nagrade SOF SOF-a.

Pomembno

Tekmovanja se lahko udeležite le, če ste mlajši od 30 let (rojeni po 22. juniju 1989). Prijave so odprte do 16. marca 2020 oziroma do zapolnitve mest. Vozniški izpit zaželjen.

Razpis natečaja za izbor Mladih kreativcev 2020