Matea Benedetti

izredna profesorica, direktorica in trajnostna oblikovalka, Benedetti Life

Matea Benedetti je večkrat nagrajena modna oblikovalka, ustanoviteljica blagovne znamke Benedetti Life in pionirka v trajnostni luksuzni modi.

V 20 letih izkušenj si je s svojim ustvarjalnim in inovativnim delom pridobila mednarodno priznanje.

Med prvimi na svetu je, ob boku Louis Vuitton, oblikovala rastlinsko večerno obleko iz lesene kase za “Red Carpet Green Dreess ™” Pre-Oscars Gala, Los Angeles. Bila je tudi izbrana med pet finalistov za prestižno nagrado "Green Carpet Awards" v milanski La Scala. Vogue Italija jo je že leta 2014 definiral kot eno izmed najbolj perspektivnih trajnostnih modnih oblikovalk.

Z nogometnim vratarjem, svetovnega kova, Janom Oblak je Benedettijeva lansirala ekološki Life BOX z avtogram kartico.

Benedetti Life je na podelitvi nagrad Eluxe v Londonu osvojila naslov "Najboljša trajnostna in luksuzna blagovna znamka leta" in je bil razglašena, poleg Stelle McCartney, za eno izmed petih izjemnih luksuznih in veganskih modnih znamk na tržišču.

Mateina strast je oblikovati iz ekoloških inovacij kot so tekstil iz lesene kase, ananasovih listov, jabolčnih odpadkov in ostalih biorazgradljivih tekstilov.

Matea je tudi motivacijska govornica, ki zagovarja izogibanje onesnaževalnim vzorcem modne industrije. Matea trdno verjame v bolj zdrav, družbeno odgovornejši in okolju prijaznejši svet.

Njeno poslanstvo izpolnjuje s tem, da vnaša pozitivne spremembe v modo, zato da bi zagotovila prihodnost bodočim generacijam in ohranitev živalskih vrst.