Marta Życińska

podpredsednica, vodja trženja in komunikacij za srednjo in vzhodno Evropo, Mastercard, Poljska

Marta je tržnica s skoraj 20-letnimi izkušnjami. Svojo kariero je začela v FMCG sektorju (L'Oreal), preden se je pridružila Mastercardu, pa se je preizkusila tudi v sektorju telekomunikacij (Orange) in zavarovalništva. Na vodstvenih položajih je bila odgovorna za vsa področja B2C in B2B trženja in vodila time do 40 ljudi. Za 200 let staro zavarovalno znamko (PZU) je vodila enega največjih in najuspešnejših projektov preznamčenja na Poljskem.

Zadnjih pet let Marta zaseda vodstvene položaje pri Mastercardu. Najprej je delovala kot vodja trženja za Poljsko, zdaj pa kot podpredsednica za trženje in komunikacije za srednjo in vzhodno Evropo pokriva kar 19 držav. Njene kampanje so prejele številne nagrade, med drugim tudi Effie, Golden Drum in Cannes Lions. Je dolgoletna članica žirije Effie.

Marta ima MBA z univerze Oxford Brookes in BBA z univerze Brock v Kanadi. Ker je ena od njenih velikih strasti angleški jezik je diplomirala tudi iz angleške filologije, navdušujeta pa jo tudi smučanje in medicina. Marta je ponosna mama teh sinov.