Cene Grčar

odvetnik, Pro Plus d. o. o.

Cene Grčar je odvetnik družbe Pro Plus d.o.o. ter njen pooblaščenec v vseh sodnih in upravnih postopkih. V družbi deluje vse od njenih začetkov. Je odličen poznavalec medijskega prostora v Sloveniji in na tujem, ter pravnega okvira regulative in samoregulative, ki na evropski in nacionalni ravni opredeljuje dejavnost medijskega založništva in tržnega komuniciranja.

V obdobju od 2008–2010 je bil predsednik, v obdobju 2017-2019 pa podpredsednik Oglaševalskega razsodišča, ki deluje pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice. Aktivno sodeluje v Evropskem združenju komercialnih televizij ACT, v katerem zastopa interese družbe Pro Plus in ostalih TV postaj, ki so del korporacije CME.

Cene Grčar je avtor številnih člankov v slovenskih in tujih strokovnih revijah (Pravna praksa, Medijska preža, Pravosodni bilten, Sled, IRIS) ter soavtor knjige Medijsko pravo.

Kot predavatelj in slušatelj se udeležuje številnih domačih in mednarodnih strokovnih seminarjev in posvetov, še posebej tistih, ki jih organizirata Evropska komisija in Svet Evrope, saj evropska zakonodaja in predpisi pomembno vplivajo tudi na slovenski medijski prostor.