Mladi kreativni upi

Zmagovalca natečaja SOZ »Mladi kreativni upi« sta Taja Marčetič in Nikolas Kristovič

Zmagovalca letošnjega natečaja sta Taja Marčetič in Nikolas Kristovič s kreativno rešitvijo “Vzemi prihodnost v svoje roke”, drugo mesto je pripadlo Tjaši Blaško in Maticu Strgarju, na tretje mesto pa sta se uvrstila Kaja Bukovec in Jan Ignatijev.

 

RAZPIS NATEČAJA MLADI KREATIVNI UPI

O TEKMOVANJU

Tekmovanje mladih kreativnih upov bo letos potekalo prvič. Namenjeno je študentom, ki še nimajo agencijskih izkušenj, a imajo kreativne iskrice ter bi se radi preizkusili v reševanju konkretnega briefa. Tako bodo dobili dobro izkušnjo, povratno informacijo ter adrenalin kreativnega ustvarjanja. Enako pomembno pa je tudi to, da mladi dobijo priložnost se srečati ter predstaviti ključnim kreativcem slovenskega oglaševanja. Tako se jim odpre vrata do potencialnih prvih delovnih izkušenj v agenciji.

Mladi kreativni upi so po pravilih podobno tekmovanje kot Mladi kreativci, ki vsako leto poteka na Slovenskem oglaševalskem festivalu, vendar je zahtevnost briefa bolj prilagojena študentom, ki še nimajo pravih agencijskih izkušenj.

Celoten proces ustvarjanja rešitev bo potekal 27. in 28. 3. 2019 na lokaciji Triglav Lab, Dunajska 20, Ljubljana. Vsi prijavljeni udeleženci bodo imeli 24 ur časa, da s konceptom integrirane digitalne kampanje odgovorijo na razpisani brif partnerja pri tekmi in pokažejo, kako lahko moč digitalne tehnologije oziroma tehnološke evolucije kreativno nagovori cilje brifa. Svoje rešitve bodo predstavili pred žirijo in slušatelji. Tekmovalce bo ocenjevala posebna žirija.

 

 

SOZ - barvni pokoncni_2

 

triglav-logo

NAGRADA

Zmagovalni par bo dobil možnost sodelovanja v natečaju Mladi kreativci 2019 v okviru Slovenskega oglaševalskega festivala (SOF) 2019, ki bo potekal v Portorožu, v Hotelu Kempinski.

Vsi pari, ki se bodo udeležili v ožji izbor tekmovanja, bodo dobili možnost predstavitve v živo kreativnim direktorjem slovenskih agencij ter možnost povratne informacije o njihovi ideji ter nastopu.

Za vse prijavljene in potrjene tekmovalce natečaja Mladi kreativni upi pa tudi velja posebna cena prijavnine na festival SOF 2019, ki znaša samo 20 EUR + DDV / na osebo. Prijavnina za »Mlade kreativne upe« vključuje obisk vseh predavanj, razstav in družabnih dogodkov v okviru 28. SOF-a. Za prenočišče morajo tekmovalci, ki niso iz Ljubljane, poskrbeti sami.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

 • Vsak član mora biti študent (dokazilo je status študenta) in ne sme biti v rednem delovnem razmerju.
 • Vsak tekmovalec se lahko prijavi le v enem paru.
 • Vsak tekmovalec mora imeti aktivno znanje angleškega jezika.

KAKO POTEKAJO PRIJAVE?

Prijave za vse zainteresirane pare mladih kreativcev, ki izpolnjujejo pogoje, so odprte do 26. marca 2019 oziroma do zapolnitve omejenega števila mest. V tekmovanju lahko sodeluje do največ 20 parov. Prijave sprejemamo na elektronski naslov [email protected].

Poleg pripisa osebnih podatkov je treba priložiti dokazilo o starosti tekmovalcev, dokazilo o statusu študenta in podpisan obrazec o Privolitvi zbiranja osebnih podatkov, ki temelji na Izjavi o zasebnosti. Vsak prijavljeni par bo prejel uradno potrdilo za udeležbo na tekmovanju.

KAJ PA PRIJAVNINA?

Udeležba na tekmovanju je brezplačna.

ŽIRIJA

Žirijo tekmovanja za Mlade kreativne upe sestavljajo:

Žirijo bo koordinirala podpredsednica  STP SOF, Ana Ivandić, kreativna direktorica Innovatif. Poskrbela bo za pravilen postopek dela žirije »mladih kreativnih upov«.

Žirija bo na podlagi oddanih predstavitev izbrala do največ 8 parov, ki se bodo uvrstili v ožji izbor in bodo svoje rešitve predstavili na malem odru. Izmed vseh finalistov bo žirija izbrala zmagovalni par.

ČASOVNICA TEKMOVANJA

Sreda, 27. marec 2019 Četrtek, 28. marec 2019
10.00 Uvodni pozdrav, srečanje z žirijo in seznanitev s tekmovalno nalogo.
10.30 Uradni začetek tekmovanja in pričetek odštevanja. 10.30 Zaključek tekmovanja in zadnji rok za oddajo predstavitev.
11.00 – 14.00 Žiriranje
14.00 – 15.00 Razglasitev ožjega izbora
16.00 Predstavitev rešitev, izbranih v ožji izbor (do največ 8). Predstavitev poteka pred žirijo in občinstvom.
18:00 Razglasitev najboljših 3 parov

KAKO BODO POTEKALE PREDSTAVITVE REŠITEV?

Pari bodo morali v 24 urah na mail [email protected] oddati .pdf dokument s pojasnitvijo kreativnega vpogleda in predstavitvijo kreativne rešitve. Natančno razlago zahtevane strukture predstavitve bodo prejeli na lokaciji ob seznanitvi z nalogo.

Pari, ki jih bo žirija nominirala v ožji izbor, bodo morali opraviti še predstavitev pred žirijo in obiskovalci, za katero bodo imeli na voljo največ 5 minut. Predstavitev je treba oddati na USB-ključku, prav tako v .pdf formatu.

Žirija bo po zaključenih predstavitvah izbrala »Mlada kreativna upa 2019«.

KAJ POTREBUJETE NA LOKACIJI?

Vso računalniško opremo in morebitne druge pripomočke, ki jih pri delu potrebujejo, morajo tekmovalci prinesti s seboj.

PRAVILA SODELOVANJA

 • Prisotnost na brifingu je obvezna za oba člana ekipe.
 • Čas za vprašanja je do pričetka tekme. Na vprašanja, podana/poslana za tem, ne bo odgovorjeno.
 • Vsaka ustvarjalna rešitev predstavlja eno delo.
 • Dela, predložena za tekmovanje, se ne vračajo.
 • Proti žiriji ni mogoče sprožiti pravnih postopkov.
 • Prijavnina za zmagovalni par na natečaj »Mladi kreativci 2019« – podarjena v obliki nagrade, ni mogoče izplačati v gotovini.
 • Avtor z oddajo dela izjavlja, da njegovo delo pred tem še ni bilo objavljeno in da je lastnik avtorskih pravic. Udeleženci nosijo izključno odgovornost za kakovost in lastništvo avtorskih pravic za dela. Udeleženci organizatorja natečaja oprostijo vseh obveznosti do vseh tretjih oseb.
 • Avtorji se strinjajo, da se predložena dela lahko objavijo na spletnih straneh www.soz.si, www.sof.si in Zavarovalnice Triglav ter uporabijo v sporočilih za javnost.
 • SOZ in Zavarovalnica Triglav pridobita neizključno avtorsko pravico do uporabe zmagovalnega dela. Avtorske pravice veljajo brez geografskih omejitev za celotno trajanje avtorskih pravic in vključujejo pravico do priredbe in pravico do uporabe tako prirejenih del brez dodatne privolitve avtorje.
 • Avtorske pravice nenagrajenih del ostanejo avtorjem.
 • Če se naročnik odloči za uporabo kateregakoli od ne-zmagovalnih del, se naročnik sam dogovori s prijaviteljem za odkup avtorskih pravic.
 • Udeleženec pooblašča organizatorja natečaja za brezplačno prikazovanje ali objavljanje kreativnih rešitev.
 • Udeleženci morajo natančno upoštevati pravila sodelovanja. Z izpolnitvijo in predložitvijo prijavnice se šteje, da udeleženec v celoti sprejema pogoje tekmovanja. Neupoštevanje katerega koli pravila za prijavo pomeni samodejno diskvalifikacijo prijavljenega dela.
Katalog del