Natečaj za Mlade kreativce

Vsa mesta za tekmovalne pare na letošnjem tekmovanju so zasedena!

 

RAZPIS NATEČAJA ZA IZBOR MLADIH KREATIVCEV 2019

 O TEKMOVANJU

Tekmovanje mladih kreativcev je neprecenljiva priložnost, da se domači kreativni talenti pokažejo na nacionalni in svetovni ravni, saj zmagovalca čaka udeležba na največjem mednarodnem oglaševalskem festivalu, kjer bosta svoje moči pomerila z vrstniki s celega sveta.

Tekmovanje bo tudi letos izpeljano po vzoru tekmovanja »Young Lions«, saj bo celoten potek ustvarjanja rešitev potekal v času in na lokaciji festivala. Vsi prijavljeni udeleženci bodo imeli 24 ur časa, da s konceptom integrirane digitalne kampanje odgovorijo na razpisani brif partnerja pri tekmi in pokažejo, kako lahko moč digitalne tehnologije oziroma tehnološke evolucije kreativno nagovori cilje brifa. Najboljši bodo svoje rešitve predstavili na odru pred žirijo in slušatelji. Tekmovalce bo ocenjevala posebna žirija.

NAGRADE

Zmagovalca bosta potovala na festival Cannes Lions 2019, kjer se bosta v konkurenci celega sveta udeležila tekmovanja »Young Cannes Lions« v kategoriji »Digital«. Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ), bo kot naročnik in izvajalec tekmovanja skupaj s partnerjem, podjetjem NLB, zmagovalnemu paru krila stroške prijavnine na tekmovanje v Cannesu. NLB bo zmagovalcema podaril še žepnini v skupni višini 1.000 EUR (brez vključenega DDV), za teden dni, za pot v Cannes, pa bosta zmagovalca dobila v brezplačno uporabo tudi osebni avtomobil, ki ga bo zagotovil Renault Nissan Slovenija. Za nočitve od 17. 6. do 22. 6. 2019 v Cannesu, pa bo poskrbel Collegium Mondial Travel. Poleg glavne nagrade, ki jo prejmeta zmagovalca natečaja, pa se nagrade podelijo tudi drugo in tretje uvrščenim tekmovalcem, ti bodo namreč prejeli polne kotizacije za 29. SOF.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

 • Vsak član mora biti star do največ 30 let (rojen po 22. juniju 1988).
 • Prijava na tekmovanje je odprta za vse mlade kreativce, ki sodelujejo ali so sodelovali s katero od komunikacijskih agencij oziroma poznajo proces ustvarjanja kreativnih konceptov.
 • Vsak tekmovalec se lahko prijavi le v enem paru.
 • Od tekmovalcev se zahteva aktivno znanje angleškega jezika in obvladovanje ustrezne programske opreme za pripravo rešitev.

SOZ - barvni pokoncni_2

 

 

logo YDC

28SOF_Sponzorji_300x300px_07_NLB

 

KAKO POTEKAJO PRIJAVE?

Prijave za vse zainteresirane pare mladih kreativcev, ki izpolnjujejo pogoje, so odprte do 25. marca 2019 oziroma do zapolnitve omejenega števila mest. V tekmovanju lahko sodeluje največ 30 parov (pri čemer je 1 mesto rezervirano za zmagovalca Natečaja mladi kreativni upi). Prijave sprejemamo na elektronski naslov mk@sof.si. Poleg PRIJAVNICE  je potrebno priložiti dokazilo o starosti tekmovalcev in podpisan obrazec o Privolitvi zbiranja osebnih podatkov, ki temelji na Izjavi o zasebnosti. Vsak prijavljeni par bo prejel uradno potrdilo za udeležbo na tekmovanju.

KAJ PA PRIJAVNINA?

Udeležba na tekmovanju znaša 40 EUR + DDV na par.* Za vse prijavljene in potrjene tekmovalce pa velja posebna cena prijavnine na festival, ki znaša 100 EUR + DDV na osebo.* Prijavnina za mlade kreativce na festival vključuje obisk vseh predavanj, razstav in družabnih dogodkov v okviru 28. SOF-a. Prijavljeni pari brez festivalske kotizacije pa bodo prejeli posebno zapestnico, ki bo omogočala dostop le do prostorov za tekmovanje mladih kreativcev.  Za prenočišče morajo tekmovalci poskrbeti sami, organizator festivala pa ponuja številne ugodne možnosti namestitev.

*Plačilo je možno zgolj s plačilno kartico ali bančnim nakazilom. Plačilo z gotovino ni mogoče.

ŽIRIJA

Žirijo tekmovanja za mlade kreativce sestavljajo:

Za koordinacijo žirije skrbi koordinator, imenovan s strani STP SOF, ki nima glasu v žiriji, skrbi pa za pravilen postopek izbire, spoštovanje pravilnika žiriranja in časovnico žiriranja »mladih kreativcev«.

Žirija bo na podlagi oddanih predstavitev izbrala do največ 10 parov, ki se bodo uvrstili v ožji izbor in bodo svoje rešitve predstavili na malem odru. Izmed vseh finalistov bo žirija izbrala zmagovalni par.

ČASOVNICA TEKMOVANJA

Sreda, 10. april 2019 Četrtek, 11. april 2019 Petek, 12. april 2019
10.00 Uvodni pozdrav, srečanje z žirijo in seznanitev s tekmovalno nalogo.
10.30 Uradni začetek tekmovanja in pričetek odštevanja. 10.30 Zaključek tekmovanja in zadnji rok za oddajo predstavitev.
16.00 Predstavitev rešitev, izbranih v ožji izbor (največ 10). Predstavitev poteka v mali dvorani pred žirijo in občinstvom. ZLATA NOČ: Razglasitev zmagovalcev natečaja »Natečaja za izbor mladih kreativcev 2019«.

 

KAKO BODO POTEKALE PREDSTAVITVE REŠITEV?

Pari bodo morali v 24 urah preko prijavnega sistema https://engine.sof.si/ oddati .pdf dokument s pojasnitvijo kreativnega vpogleda in predstavitvijo kreativne rešitve. Natančno razlago zahtevane strukture predstavitve bodo prejeli na lokaciji ob seznanitvi z nalogo.

Pari, ki jih bo žirija nominirala v ožji izbor, bodo morali opraviti še predstavitev pred žirijo in obiskovalci, za katero bodo imeli na voljo največ 5 minut. Predstavitev je treba oddati na mail mk@sof.si v četrtek do 15.30 v .pdf formatu.

Žirija bo po zaključenih predstavitvah izbrala zmagovalca »Natečaja za izbor mladih kreativcev 2019«.

KAJ POTREBUJETE NA LOKACIJI?

Tekmovalci bodo za delo imeli ves čas na voljo predavalnico z internetno povezavo. Vso računalniško opremo in morebitne druge pripomočke, ki jih pri delu potrebujejo, morajo tekmovalci prinesti s seboj.

 

PRAVILA SODELOVANJA

 • Prisotnost na brifingu je obvezna za oba člana ekipe.
 • Čas za vprašanja je do pričetka tekme. Na vprašanja, podana/poslana za tem, ne bo odgovorjeno.
 • Vsaka ustvarjalna rešitev predstavlja eno delo.
 • Dela, predložena za tekmovanje, se ne vračajo.
 • Proti žiriji ni mogoče sprožiti pravnih postopkov.
 • Prijavnine in stroškov nastanitve, podarjenih v obliki nagrade, ni mogoče izplačati v gotovini.
 • Avtor z oddajo dela izjavlja, da njegovo delo pred tem še ni bilo objavljeno in da je lastnik avtorskih pravic. Udeleženci nosijo izključno odgovornost za kakovost in lastništvo avtorskih pravic za dela. Udeleženci organizatorja festivala oprostijo vseh obveznosti do vseh tretjih oseb.
 • Avtorji se strinjajo, da se predložena dela objavijo na spletni strani sof.si in uporabijo v sporočilih za javnost.
 • SOZ in NLB pridobita neizključno avtorsko pravico do uporabe zmagovalnega dela. Avtorske pravice veljajo brez geografskih omejitev za celotno trajanje avtorskih pravic in vključujejo pravico do prilagajanja.
 • Avtorske pravice nenagrajenih del ostanejo avtorjem.
 • Če se naročnik odloči za uporabo nezmagovalnega dela, se naročnik sam dogovori s prijaviteljem za odkup avtorskih pravic.
 • Udeleženec pooblašča organizatorja festivala za brezplačno prikazovanje ali objavljanje.
 • Udeleženci morajo natančno upoštevati pravila sodelovanja. Z izpolnitvijo in predložitvijo prijavnice se šteje, da udeleženec v celoti sprejema pogoje tekmovanja. Neupoštevanje katerega koli pravila za prijavo pomeni samodejno diskvalifikacijo prijavljenega dela.
 • V primeru neudeležbe para se, ne glede na vzrok, stroški udeležbe na tekmovanju ne vračajo.
 • Zmagovalca sta zavezana k podpisu pogodbe in izpolnjevanju obveznosti do sponzorjev, kot jih opredeljuje pogodba, ki jo zmagovalca podpišeta z organizatorjem. Pogodbene kazni so opredeljene v pogodbi, ki jo podpišejo pogodbene stranke.
Katalog del