Mladi kreativci

RAZPIS NATEČAJA MLADA KREATIVCA

O TEKMOVANJU

Tekmovanje mladih kreativcev bo letos potekalo tako kot lansko leto. Celoten proces ustvarjanja rešitev bo potekal v času in na lokaciji festivala. Vsi prijavljeni udeleženci bodo imeli 24 ur časa, da s konceptom integrirane digitalne kampanje odgovorijo na razpisani brif partnerja pri tekmi in pokažejo, kako lahko moč digitalne tehnologije oziroma tehnološke evolucije kreativno nagovori cilje brifa. Svoje rešitve bodo predstavili na odru pred žirijo in slušatelji. Tekmovalce bo ocenjevala posebna žirija.

NAGRADA

Zmagovalca bosta potovala na festival Cannes Lions 2018, kjer se bosta v konkurenci celega sveta udeležila tekmovanja »Young Lions« v kategoriji »Digital«. Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ), bo kot naročnik in izvajalec tekmovanja zmagovalnemu paru krila stroške prijavnine na tekmovanje v Cannesu.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

 • Vsak član mora biti star do največ 30 let (rojen po 22. juniju 1987).
 • Prijava na tekmovanje je odprta za vse mlade kreativce, ki sodelujejo ali so sodelovali s katero od komunikacijskih agencij oziroma poznajo proces ustvarjanja kreativnih konceptov.
 • Vsak tekmovalec se lahko prijavi le v enem paru.
 • Vsak tekmovalec mora obvladati angleščino in delo z računalniško opremo Apple.

SOZ - barvni pokoncni_2

 

 

logo YDC

 

27Sof_Sponzorji_300x300px_71_A1_BD

KAKO POTEKAJO PRIJAVE?

Prijave za vse zainteresirane pare mladih kreativcev, ki izpolnjujejo pogoje, so odprte do 25. marca 2018 oziroma do zapolnitve omejenega števila mest. V tekmovanju lahko sodeluje največ 20 parov. Prijave sprejemamo na elektronski naslov [email protected]. Poleg pripisa osebnih podatkov je treba priložiti tudi fotokopijo osebnega dokumenta ali drugo dokazilo o starosti tekmovalcev. Vsak prijavljeni par bo prejel uradno potrdilo za udeležbo na tekmovanju.

KAJ PA PRIJAVNINA?

Udeležba na tekmovanju znaša 40 EUR + DDV na par. Za vse prijavljene in potrjene tekmovalce pa velja posebna cena prijavnine na festival, ki znaša 100 EUR + DDV na osebo. Prijavnina za mlade kreativce na festival vključuje obisk vseh predavanj, razstav in družabnih dogodkov v okviru 27. SOF-a. Prijavljeni pari brez festivalske kotizacije pa bodo prejeli posebno zapestnico, ki bo omogočala dostop le do prostorov za tekmovanje mladih kreativcev. Za prenočišče morajo tekmovalci poskrbeti sami, organizator festivala pa ponuja številne ugodne možnosti namestitev.

ŽIRIJA

Žirijo tekmovanja za mlade kreativce sestavljajo:

 • predsednik žirije SOF, Mitja Petrovič, samostojni svetovalec na področju tržnega komuniciranja, v vlogi predsednika žirije MK
 • predstavnica sponzorja razpisa, Tanja Kos, višji ekspert za tržno komuniciranje, A1,
 • predstavnica nosilca razpisa SOZ, Ana Predovič, projektna vodja, SOZ
 • član STP SOF: Jernej Špende, strateški direktor, Grey Ljubljana,
 • član STP SOF: Tine Lugarič, kreativni direktor, Luna TBWA.

Žirijo bo koordinirala članica STP SOF, Petra Muth Zupanc, direktorica tržnega komuniciranja na Pristopu, ki nima glasu v žiriji. Skrbi za pravilen postopek izbire, spoštovanje pravilnika žiriranja in časovnico žiriranja »mladih kreativcev«.

Žirija bo na podlagi oddanih predstavitev izbrala največ 8 parov, ki se bodo uvrstili v ožji izbor in bodo svoje rešitve predstavili na malem odru. Izmed vseh finalistov bo žirija izbrala zmagovalni par.

ČASOVNICA TEKMOVANJA

Sreda, 11. april 2018 Četrtek, 12. april 2018 Petek, 13. april 2018
10.00 Uvodni pozdrav, srečanje z žirijo in seznanitev s tekmovalno nalogo.
10.30 Uradni začetek tekmovanja in pričetek odštevanja. 10.30 Zaključek tekmovanja in zadnji rok za oddajo predstavitev.
16.00 Predstavitev rešitev, izbranih v ožji izbor (največ 8). Predstavitev poteka v mali dvorani pred žirijo in občinstvom. ZLATA NOČ: Razglasitev zmagovalcev natečaja “Mlada kreativca 2018.”

KAKO BODO POTEKALE PREDSTAVITVE REŠITEV?

Pari bodo morali v 24 urah na mail [email protected] oddati .pdf dokument s pojasnitvijo kreativnega vpogleda in predstavitvijo kreativne rešitve. Natančno razlago zahtevane strukture predstavitve bodo prejeli na lokaciji ob seznanitvi z nalogo.

Pari, ki jih bo žirija nominirala v ožji izbor, bodo morali opraviti še predstavitev pred žirijo in obiskovalci, za katero bodo imeli na voljo največ 10 minut, priporočena dolžina je 5 minut. Predstavitev je treba oddati na USB-ključku, prav tako v .pdf formatu.

Žirija bo po zaključenih predstavitvah izbrala »Mlada kreativca leta 2018«.

KAJ POTREBUJETE NA LOKACIJI?

Tekmovalci bodo za delo imeli ves čas na voljo predavalnico z internetno povezavo. Vso računalniško opremo in morebitne druge pripomočke, ki jih pri delu potrebujejo, morajo tekmovalci prinesti s seboj.

PRAVILA SODELOVANJA

 • Prisotnost na brifingu je obvezna za oba člana ekipe.
 • Čas za vprašanja je do pričetka tekme. Na vprašanja, podana/poslana za tem, ne bo odgovorjeno.
 • Vsaka ustvarjalna rešitev predstavlja eno delo.
 • Dela, predložena za tekmovanje, se ne vračajo.
 • Proti žiriji ni mogoče sprožiti pravnih postopkov.
 • Prijavnine in stroškov nastanitve, podarjenih v obliki nagrade, ni mogoče izplačati v gotovini.
 • Avtor z oddajo dela izjavlja, da njegovo delo pred tem še ni bilo objavljeno in da je lastnik avtorskih pravic. Udeleženci nosijo izključno odgovornost za kakovost in lastništvo avtorskih pravic za dela. Udeleženci organizatorja festivala oprostijo vseh obveznosti do vseh tretjih oseb.
 • Avtorji se strinjajo, da se predložena dela objavijo na spletni strani www.sof.si in uporabijo v sporočilih za javnost.
 • SOZ in A1 pridobita neizključno avtorsko pravico do uporabe zmagovalnega dela. Avtorske pravice veljajo brez geografskih omejitev za celotno trajanje avtorskih pravic in vključujejo pravico do prilagajanja.
 • Avtorske pravice nenagrajenih del ostanejo avtorjem.
 • Če se naročnik odloči za uporabo nezmagovalnega dela, se naročnik sam dogovori s prijaviteljem za odkup avtorskih pravic.
 • Udeleženec pooblašča organizatorja festivala za brezplačno prikazovanje ali objavljanje.
 • Udeleženci morajo natančno upoštevati pravila sodelovanja. Z izpolnitvijo in predložitvijo prijavnice se šteje, da udeleženec v celoti sprejema pogoje tekmovanja. Neupoštevanje katerega koli pravila za prijavo pomeni samodejno diskvalifikacijo prijavljenega dela.
Newsletter