Mladi kreativci

Niste mladi kreativec? Nič za to, ne zamudite priložnosti in si zagotovite 10% cenejšo prijavnino na SOF tukaj!

Razpis za tekmovanje Mladi kreativci

TEKMOVANJE ZA MLADE KREATIVCE

Tekmovanje mladih kreativcev – celoten proces ustvarjanja rešitev, se bo odvijal v času in na lokaciji festivala. Vsi prijavljeni udeleženci bodo imeli 24 ur časa, da s konceptom ali rešitvijo digitalne akcije odgovorijo na razpisano nalogo, svoje rešitve pa bodo predstavili na odru pred žirijo in slušatelji.
Tekmovalce bo ocenjevala posebna žirija.

NAGRADA

Zmagovalca bosta potovala na festival Cannes Lions 2017, kjer se bosta v konkurenci več kot 400 udeležencev s celega sveta udeležila tekmovanja »Young Lions« v kategoriji »Cyber«.
Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ), kot naročnik in izvajalec tekmovanja, bo zmagovalnemu paru krila stroške prijavnine na tekmovanje v Cannesu in stroške namestitve (po izboru SOZ).

soz

cannes

SOF25_Sponzorji_web_300_Orto_enobarvni

NLB vita_bw

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

 • Na tekmovanju lahko sodelujejo le kreativne dvojice: tekstopisec in (spletni) oblikovalec.
 • Vsak član mora biti star do največ 30 let (rojen po 25. juniju 1986).
 • Prijava na tekmovanje je odprta za vse mlade kreativce, ki sodelujejo ali so sodelovali s katero od komunikacijskih agencij oziroma poznajo proces ustvarjanja kreativnih konceptov.
 • Vsak tekmovalec se lahko prijavi le v enem paru.
 • Vsak tekmovalec mora obvladati angleški jezik in delo z računalniško opremo Apple.

 

POTEK PRIJAVE

Prijave za vse zainteresirane pare mladih kreativcev, ki izpolnjujejo pogoje, so odprte do 25. marca 2017 oziroma do zapolnitve omejenega števila mest. V tekmovanju lahko sodeluje največ 20 parov.
Prijave sprejemamo na elektronski naslov [email protected] (dopis RAZPIS MK).
Poleg pripisa osebnih podatkov je potrebno priložiti tudi fotokopijo osebnega dokumenta ali drugo dokazilo o starosti tekmovalcev. Vsak prijavljeni par bo prejel uradno potrdilo za udeležbo na tekmovanju.

PRIJAVNINA

Udeležba na tekmovanju znaša 40 EUR + DDV na par. Za vse prijavljene in potrjene tekmovalce pa velja posebna cena prijavnine na festival, ki znaša 100 EUR + DDV na osebo. Prijavnina za mlade kreativce na festival vključuje obisk vseh predavanj, razstav in družabnih dogodkov v okviru 26. SOF.
Prijavljeni pari brez festivalske kotizacije bodo prejeli posebno zapestnico, ki bo omogočala dostop le do prostorov za tekmovanje mladih kreativcev. Za prenočišče morajo tekmovalci poskrbeti sami, organizator festivala pa ponuja številne ugodne možnosti namestitev.

ŽIRIJA

Žirijo tekmovanja za mlade kreativce sestavljajo: Gal Erbežnik, predsednik žirije 26. SOF in predsednik žirije za Mlade kreativce, svetovalec za kreativno odličnost, Zavod za besede in misli, predstavnik sponzorja, Irena Čotar, ekspert za tržno komuniciranje, Si.mobil, Mojca Briščik, direktorica SOZ in dva predstavnika Sveta tekmovalnega programa SOF: Boštjan Napotnik, kreativni direktor, Futura DDB ter Jernej Špende, strateški direktor, Grey Ljubljana.
Žirijo bo koordinirala članica STP SOF Petra Muth Zupanc, direktorica tržnega komuniciranja, Pristop, ki nima glasu v žiriji. Skrbi za pravilen postopek izbire, spoštovanje pravilnika žiriranja in časovnico žiriranja Mladih kreativcev.
Žirija bo na podlagi oddanih predstavitev izbrala največ 8 parov, ki se bodo uvrstili v ožji izbor in bodo svoje rešitve predstavili na malem odru. Izmed vseh finalistov bo žirija izbrala zmagovalni par.

ČASOVNICA TEKMOVANJA

SREDA, 5. 4. 2017 ČETRTEK, 6. 4. 2017 PETEK, 7. 4. 2017
9:00
Uvodni pozdrav, srečanje z žirijo in seznanitev s tekmovalno nalogo.
10:00
Uradni začetek tekmovanja in pričetek odštevanja.
10:00
Zaključek tekmovanja in zadnji rok za oddajo predstavitev.
10:30
Termin za posvet z žirijo in dodatna vprašanja.
12:00
Predstavitev rešitev izbranih v ožji izbor (največ 8). Predstavitev poteka v mali dvorani pred žirijo in občinstvom.
ZLATA NOČ:
Razglasitev zmagovalcev natečaja za mlade kreativce 2017.

PREDSTAVITEV REŠITEV

Pari bodo morali v 24 urah na mail [email protected] (pripis RAZPIS MK) oddati dokument s pojasnitvijo kreativnega vpogleda in predstavitvijo kreativne rešitve. Natančno razlago zahtevane strukture predstavitve bodo prejeli na lokaciji ob seznanitvi z nalogo.
Pari, ki jih bo žirija nominirala v ožji izbor, bodo morali opraviti še predstavitev pred žirijo in obiskovalci, za katero bodo imeli na voljo največ 10 minut. Predstavitev se bo oddala na USB ključku.
Žirija bo po zaključnih predstavitvah izbrala mlada kreativca leta 2017.

KAJ POTREBUJETE NA LOKACIJI?

Tekmovalci bodo za delo imeli ves čas na voljo predavalnico z internetno povezavo. Vso računalniško opremo in morebitne druge pripomočke, ki jih pri delu potrebujejo, morajo tekmovalci prinesti s seboj.

PRAVILA SODELOVANJA

 • Vsaka ustvarjalna rešitev predstavlja eno delo.
 • Dela, predložena za tekmovanje, se ne vračajo.
 • Proti žiriji ni mogoče sprožiti pravnih postopkov.
 • Prijavnine in stroškov nastanitve, podarjenih v obliki nagrade, ni mogoče izplačati v gotovini.
 • Avtor z oddajo dela izjavlja, da njegovo delo pred tem še ni bilo objavljeno in da je lastnik avtorskih pravic. Udeleženci nosijo izključno odgovornost za kakovost in lastništvo avtorskih pravic za dela. Udeleženci organizatorja festivala oprostijo vseh obveznosti do vseh tretjih oseb.
 • SOZ in Si.mobil pridobi neizključno avtorsko pravico do uporabe zmagovalnega dela. Avtorske pravice veljajo brez geografskih omejitev, za do največ 5 let, za celotno trajanje avtorskih pravic in vključujejo pravico do prilagajanja.
 • Avtor se strinja, da se predložena dela objavijo na spletni strani www.sof.si ter uporabijo v sporočilih za javnost.
 • Udeleženec organizatorja festivala pooblašča za brezplačno prikazovanje ali objavljanje.
 • Udeleženci morajo natančno upoštevati pravila sodelovanja. Z izpolnitvijo in predložitvijo prijavnice se šteje, da udeleženec v celoti sprejema pogoje tekmovanja. Neupoštevanje katerega koli pravila za prijavo pomeni samodejno diskvalifikacijo prijavljenega dela.