Petja Selan

kreativna direktorica, Publicis Groupe Slovenia

Deluje v ekipi agencijske skupine Publicis Groupe Adriatic v vlogi kreativne/umetniške direktorice.

Kot dolgoletna umetniška direktorica agencije Publicis je bila v preteklih letih zaslužna za številne nagrajene in prepoznavne projekte naročnikov, med katerimi so Renault, Merkur, Jazz kamp Kranj, Ljubljanske mlekarne in mnogi drugi.

Petja Selan je v 25 letih dela v oglaševanju delala kot umetniška direktorica in med drugim tudi proslavila nazive agencij leta na Slovenskem oglaševalskem festivalu. Je prejemnica številnih nagrad na nacionalnih in mednarodnih festivalih. Bila je članica mednarodnih in regijskih žirij; med njimi, festivala Cresta, New York Festivals in kot prva ženska predsednica žirije SOF.

V zadnjih letih je delovala tudi v okviru lastne blagovne znamke Artpump in modne blagovne znamke Princip & AkinoraCelin, ki ji omogoča svobodo umetniškega izražanja, ki ga prepleta v svoje projekte, da lahko presegajo klasične okvire. Njena gonilna sila je misel, da se spremembe začnejo pri sebi, nato pa jih preneseš v svet, kjer se učenje in spreminjanje na boljše nikoli ne končata, tako sodelovanje na različnih inovativnih projektih ne ostajajo izjema.