10:00
Avditorij Portorož

Mladi kreativci: Generacija, ki bo spremenila vse, je že tukaj

"Ker smo od nekdaj tako delali” je največji sovražnik kreativnost. Tega se nihče ne zaveda bolj kot nova generacija kreativcev, ki že zaseda mize v slovenskih oglaševalskih agencijah. Kako želijo spremeniti (oglaševalski) svet? Kaj želijo delati drugače? In kaj bodo zagotovo delali drugače? Tudi letos bodo festival otvorili super finalisti natečaja Mladi kreativci 2023.

10:45
Avditorij Portorož

Trajnost in moč oglaševanja

Predavanje bo zaobjelo izzive, priložnosti ter spremembe, ki jih lahko pričakujemo na področju trajnosti v oglaševanju. Spregovorili bomo o vzrokih in spodbudah, zelenem zavajanju, trajnostnem poročanju ter rezultatih trajnostnega oglaševanja.

11:15
Avditorij Portorož

Neizogibna prihodnost digitala

Na tem vznemirljivem digitalnem potovanju bomo raziskali nekaj najbolj perečih vprašanj, s katerimi se podjetja soočajo v današnji nenehno razvijajoči se digitalni pokrajini. Andraž Štalec bo govoril o najnovejših trendih in strategijah, ki vas bodo ohranili stopničko pred ostalimi, od vse večje negotovosti novih tehnologij do oblikovanja podatkovne izkušnje, ki je v prvi vrsti namenjena človeku. Ne glede na to, ali ste izkušeni digitalni strokovnjak ali šele začenjate svojo digitalno pot, je to predavanje odlična priložnost, da ostanete v ospredju.

11:45
Avditorij Portorož

Kreativnost potrebuje omejitve in disciplino

Predavanje z naslovom "Kreativnost potrebuje omejitve in disciplino" bo predstavilo, kako so omejitve in disciplina pomembni dejavniki pri razvoju kreativnosti. Medtem ko se mnogi ljudje osredotočajo samo na svobodo pri ustvarjanju, so omejitve in disciplina ključni dejavniki, ki omogočajo, da se ideje uresničijo v konkretna dela. Spoznajte načine, kako lahko omejimo kreativnost, da se osredotočimo na pravo stvar.

12:15
Avditorij Portorož

Biti inovativen na osnovi napačnih odločitev (Innovate by Doing the Wrong Thing)*

Ljudje želijo narediti pravo stvar. Ko pa gre za ustvarjanje disrupcij, se lahko hitro izkaže, da je t.i. pravilno ravnanje lahko tudi naš največji sovražnik. Catalin Dobre se bo osredotočil na izzive kako pomembno je v poslu tvegati, iti iz cone udobja in sprejemati nepričakovano. Spoznali boste kaj so prednosti pogumnega in kreativnega izzivalca.

13:00
Avditorij Portorož, SOF Terasa

KOSILO & VESELA URICA

Dobrodošel odmor za klepet in osvežitev. Udeleženci boste v času festivala razvajali tudi svoje brbončice, za izjemno razpoloženje pa bo poskrbel festivalski radio Capris.

14:15
Avditorij Portorož

Inteligentna uporaba umetne inteligence

Kako pa se s svojo lastno pametjo zrelo soočiti s pastmi umetne inteligence, ki jih, lahko bi rekli, mrgoli? Kako razlikovati dobrobit živih odnosov od umetnih? Kako prepoznat, kateri pameti bolj zaupat? Kako ohraniti, da je temelj zdravega in zadovoljnega življenja tvoj lastni um. Odgovor je v razvijanju in uporabi čustvene in socialne inteligentnosti ter lastnega uma; v skrbi zase in za odnose – žive in iskrene. Potreba po njih je v nas namreč vrojena in je nenadomestljiva.

15:00
Avditorij Portorož

Tri milijarde gamerjev. En sam način, da jih prepričate. (3 billion gamers, one rule to embrace them all.)*

Pri delu s številnimi mednarodnimi in lokalnimi znamkami je Gavin Cheng pridobil odličen vpogled v to, kaj pri nagovarjanju gamerjev deluje in kaj ne. V svojem predavanju bo predstavil pet nevarnosti, ki lahko vaši znamki škodujejo, in edini pravi pristop, ki bo vaši kampanji zagotovil uspeh.

15:45
Avditorij Portorož

Od gaminga do e-športa v Sloveniji: To niso igrice, to je enostavno posel!

Pionirja gaminga in e-športa v Sloveniji sta gotovo Big Bang Slovenija in T-2, ki na tem področju že nekaj let uspešno orjeta ledino. V predavanju bosta obe podjetji delili svoje izkušnje, razloge za to drzno odločitev in pogled na razvoj panoge.

16:30
Avditorij Portorož

Nasmeh z imenom Ilka

Bila je najboljša. Krepko pred vsemi. In smo jo kovali v zvezde. Bila je na dnu. Precej za mnogimi. In smo jo pošiljali v pokoj. Pa se je vrnila. Spet tja, kamor sodi. Ena tistih, ki doma sploh ne potrebuje priimka; dovolj je zgolj reči – naša Ilka. O zaviti progi njene kariere, o težkih poškodbah, o tem, da je mama ena sama in tudi o nasmehu, za katerim se najbrž včasih skrije in s katerim nas vedno omreži, z alpsko smučarko, dvakratno svetovno prvakinjo Ilko Štuhec.

17:15
Avditorij Portorož, SOF Terasa

Vesele urice z občutkom za dober okus!

Z občutkom za dober okus bomo razvajali vaše brbončice. Najdete nas na vrhu SOF terase pred Avditorijem. Le par stopnic vas loči do premium izkušnje. Ne zamudite.

22:00
ALAYA cocktail bar, Portorož

SUPERFAJN EUROPLAKAT PARTY

Ne zamudite Superfajn Europlakat Party-ja z Manouche!

Organizator si pridržuje pravico do sprememb v programu.