PROGRAM

Letošnjo tematiko »Komu zaupati v dobi digitalizacije« smo osvetlili iz treh različnih kotov:

INSPIRACIJA: Sklop predavanj, ki zaobjemajo zanimive kreativne in druge prakse ter vizije domačih in tujih ustvarjalcev. Za vse večne iskalce navdiha.
PRO ET CONTRA: Debate, ki odpirajo vprašanja in osvetljujejo tematiko festivala iz različnih zornih kotov. Za hitre navdušence in nepopravljive skeptike.
REFLEKSIJA: Vsebine, ki raziskujejo širši vpliv naše industrije na družbo. Za vse, ki jim je mar, kakšne sledi puščamo za seboj.

10:00
Avditorij Portorož

[TEKMOVANJE MLADIH KREATIVCEV] Predstavitev Top 3 rešitev natečaja za mlade kreativce

Prijavljeni udeleženci so imeli 24 ur časa, da s konceptom integrirane digitalne kampanje odgovorijo na razpisani brief Zavarovalnice Triglav in pokažejo, kako lahko moč digitalne tehnologije oziroma tehnološke evolucije kreativno nagovori cilje briefa. Najboljši 3 pari po mnenju žirije bodo svoje rešitve predstavili na odru pred slušatelji. Ne zamudite njihovih predstavitev!

10:30
Avditorij Portorož

[PRO ET CONTRA] (Samo)regulacija v dobi digitalizacije

Uvodoma bo predsednik Oglaševalskega razsodišča Jaka Repanšek predstavil ključne izzive, dileme in orisal prihodnost samoregulacije oglaševanja v dobi digitalizacije, novih komunikacijskih poti in oglaševalskih modelov. Sledila bo aktualna, odkrita in v prihodnost usmerjena okrogla miza z odličnimi poznavalci realnosti in bodočnosti oglaševanja.

11:30
Avditorij Portorož

[INSPIRACIJA] Pozabite na Super Bowl, tukaj je Tiktok

O tem, kako TikTok spreminja novi svet, kakšne inovacije lahko pričakujemo v prihodnje in zakaj bo vplival na prav vsa življenja nas posameznikov in tržnih znamk bosta govorila Aljaž Peklaj in Domen Rozman, ki s svojima ekipama na dnevni bazi pomagata številnim blagovnim znamkam pri vstopu na TikTok. Na odru pa se jima bo pridružil tudi slovenski TikTok ustvarjalec Matej Rimanić, ki je za svoj kratek TikTok film "Love in Plane Sight" prejel glavno nagrado na letošnjem kanskem filmskem festivalu.

13:00
Avditorij Portorož

[KOSILO] & [VESELA URICA]

Dobrodošel odmor za klepet in osvežitev.

14:00
Avditorij Portorož

[INSPIRACIJA] Osebno znamčenje je prihodnost poslovanja (The Future of Business is Personal Branding)*

Ne glede na to ali želimo pridobiti nove kupce, povečati prihodke, ali celo ustanoviti svoje podjetje, je osebno znamčenje prihodnost poslovanja. Na povabilo Gregorja Žaklja na SOF prihaja Dot Lung, ki bo v svojem predavanju razkrila, kakšno vsebino objaviti na družbena omrežja, da boste tam zgradili močno osebno blagovno znamko.

14:30
Avditorij Portorož

[INSPIRACIJA] Korporativni bla-bla oz. kako zares biti slišan

Čisto iskreno – biti slišan danes ni nobena posebna umetnost, čeprav komunikologi iz te muhe radi naredijo slona. Pridružite se predavanju, kjer bo Matej Podobnik predstavil metodologijo in učinkovit model komuniciranja, ki je nastal na podlagi večletnih mednarodnih izkušenj korporativnega komuniciranja iz različnih področij – sektorja prodaje blaga široke potrošnje, panoge informacijsko-komunikacijskih tehnologij in sveta iger.

15:00
Avditorij Portorož

[PRO ET CONTRA] Biti človek v dobi podatkov

Kako pridobiti nazaj izgubljeno zaupanje in (spet) vzpostaviti pristen odnos s potrošniki? Odvisnost od podatkov je spremenila naš način dela in pogleda na svet. Obsedeni smo z neskončnimi tokovi informacij – za pridobivanje rezultatov, osebno in poslovno validacijo našega dela ter merjenje uspeha v svetu trženja. Kako biti človek v dobi podatkov nam bosta zaupala Božidar Jovanović in Jasna Potrata iz Innovatifa.

15:30
Avditorij Portorož

[REFLEKSIJA] Čas je, da se spet zbližamo

Predavanje bo pojasnilo, zakaj so v sodobnem času analogne rešitve, ki nas povezujejo, ravno tako pomembne – in v nekaterih primerih celo še bolj – kot digitalne. Razložilo bo, kako lahko povežemo ljudi onkraj zaslonov in se znova zbližamo s prijatelji in sodelavci ter z drugimi ljudmi, na katere smo zaradi spletanja »šibkih vezi« po spletnih omrežjih deloma pozabili. Bistveno sporočilo predavanja pa je, da moramo ob digitalni preobrazbi spodbujati še analogno preobrazbo in upoštevati rešitve, ki so ukrojene po meri ljudi.

16:00
Avditorij Portorož

[INSPIRACIJA] Navdihi in neuspehi (Fascinations and Failures)*

Erik Kessels nizozemski umetnik, oblikovalec in kustos, ki ga je revija Time imenovala "vizualni čarovnik", Vogue Italija pa "sodobni antropolog", bo spregovoril o svojih navdihih in neuspehih. Skozi primere lastnih in del agencije KesselsKramer bo prikazal vlogo napak pri iskanju navdiha in ustvarjalnosti.

16:45
Avditorij Portorož

[PRO ET CONTRA] Avdić in Šalehar izpod peke Mediane

Slavni zvezdi, Denis Avdić in Miha Šalehar sta jing in jang zaupanja. Oba prepoznavna radijska glasova, Avdić najbolj zaupanja vredna znamka med radijskimi voditelji, Šalehar pooseblja najbolj zaupanja vreden radijski program, Val 202. Z multimedijskima umetnikoma se bo, v kolikor bo prišla do besede, v živo pogovarjala Janja Božič Marolt.

17:30
Avditorij Portorož, SOF Terasa

[VESELE URICE]

Vesele urice so čas za sprostitev, izmenjavo vtisov in osvežitev na SOF terasi ter seveda pripravo na Europlakatovo zabavo, ki sledi! Za izjemno razpoloženje bo poskrbel festivalski radio Capris.

21:00
Klub Paprika, Portorož

[ZABAVA] EUROPLAKAT PRAVA »REHAB« ZABAVA

Ne zamudite nore Europlakatove zabave! Zabaval nas bo Cherry Wine - Amy Winehouse tribute band.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb v programu.

Poskrbeli bomo za varno okolje ter zaščito obiskovalcev.