Vsi ti svetovi so vaši: Kako NASA s pomočjo družbenih omrežij približuje vesolje Zemlji

07.07.2020

Vesolje ni več kraljestvo izključno robotov in astronavtov - danes se lahko sami sprehodite po Marsu poleg roverja Curiosity, pokukate v vesoljsko plovilo, ki kroži okoli Jupitra, ali pa si rezervirate virtualni sedež v nadzorni sobi za vesoljske misije. Spoznajte, kako Ameriška vesoljska agencija Nasa oblikuje pomembne interakcije z različnimi skupnostmi, da bi najbolj oddaljene delčke vesolja pripeljala k nam, v človeški doseg!

Ekipa NASA-JPL, zadolžena za digitalne novice in medije, ki jo vodi Veronica McGregor, s privlačnimi vsebinami privablja milijonsko občinstvo.

Veronica McGregor vodi večkrat nagrajeno ekipo za digitalne novice in medije v Nasinem laboratoriju za reaktivni pogon v Kaliforniji. Naso je pred več kot desetletjem popeljala v svet družbenih omrežij, ko je odprla prve račune agencije na Twitterju, Facebooku in YouTubu. Kmalu zatem je uvedla prve interaktivne prenose dogodkov v živo in tako Nasi ustvarila skupnost sledilcev na družbenih medijih, ki so Nasinim misijam lahko prvič osebno sledili tudi iz zakulisja. Do danes je na tisoče sledilcev, zdaj podpornikov Nase, lahko spremljalo več kot 150 "NASA Socials" dogodkov po celotni Ameriki, ki so jih prikazali na kanalih družbenih medijev. Z uporabo digitalnih in interaktivnih elementov si Veronica dnevno prizadeva, da bi bilo raziskovanje vesolja bolj dostopno svetovnemu občinstvu.

Kampanje ekipe, ki jo vodi Veronica, so osvojile številne nagrade, med drugim Webby Awards, SXSW Interactive Award in dve nagradi Emmy, ki jih podeljuje Akademija za televizijsko umetnost in znanost v Ameriki, za svoje delo pa je Veronica prejela tudi odlikovanje za izjemne storitve "NASA’s Exceptional Service Medal". 

[PREDAVANJE] Vsi ti svetovi so vaši: Približujemo vesolje Zemlji