Spoznajte žirijo 32. SOF

06.12.2022

 

Predsednica primarne žirije osrednje tekme 32. SOF je Petra Krulc, izvršna podpredsednica, globalni marketing in kreativne storitve pri Celtri. Petra je ena najbolj nagrajenih in priznanih kreativnih voditeljic v Sloveniji ter ena redkih kreativnih direktorjev v regiji, nagrajenih z nagradama Cannes Lions in Effie Awards Europe. Sodelovala je v številnih domačih, regijskih in mednarodnih žirijah priznanih oglaševalskih festivalov, med drugim tudi na svetovno znanem London International Awards (LIA). Bila je kolumnistka Marketing Magazina, gostujoča predavateljica Fakultete za družbene vede in od 2018 do 2019 tudi predsednica tekmovalnega sveta Slovenskega oglaševalskega festivala.

Pri žiriranju del se ji bodo pridružili Kristijan Andoljšek, umetniški direktor, Innovatif, Robert Bohinec, kreativni direktor, AV Studio, Nenad Cizl, soustanovitelj in umetniški direktor, Trampolin, Kaja Elsner, starejša tekstopiska, Agencija SHIFT, Milena Jakovljević, strateška direktorica, DROM Agency, Tomato Košir, oblikovalec vidnih sporočil, Drago Mlakar, regionalni kreativni direktor, Futura DDB, Jure Sotler, umetniški direktor, LunaTBWA, Uroš Svenšek, vodja digitala v Agenciji 101, Klemen Šefer, kreativni direktor na Pristopu, Nina Tanhofer, direktorica digitalnih komunikacij, Herman & partnerji in Zmago Žnidaršič, starejši tekstopisec, Saatchi & Saatchi.

 

Žirijo bodo okrepili pridruženi člani s strani oglaševalcev, v prenovljeni tekmi pa bodo v obliki Tekmovalne akademije SOF svoj glas dobili tudi člani Slovenske oglaševalske zbornice. 

Svet tekmovalnega programa pa bo v kratkem predstavil spremembe, s katerimi želi prijaviteljem ponuditi pregleden sistem sekcij, skupin in kategorij, ki bo relevanten glede na spremembe in trende v industriji, v začetku novega leta, ko bo omogočena tudi prijava v tekmo 32. SOF.