Pomoč Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana

19.05.2023

Ena od zavez, ki si jo je SOF zadal, je podpora in ali pomoč zavodom, dobrodelnim organizacijam ter drugim sorodnim ustanovam, skupaj s festivalskimi partnerji. Letos bomo skupaj s podjetjem Inovatio Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana predali donacijo v obliki notranje opreme učilnic, ki jih bo zavod še kako potreboval.

»Za podjetje Inovatio sta sprejemanje drugačnosti in čut za otroke ter mladostnike eni izmed najpomembnejših vrednot. Zato smo se v okviru letošnjega 32. SOF-a odločili, da bomo donacijo namenili Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana. Zavod bo prejel opremo za učilnico, ki bo tamkajšnjim otrokom in mladostnikom omogočila inovativno ter ergonomsko učno okolje. Učno okolje, ki si ga zasluži prav vsak otrok oziroma mladostnik. Ponosni smo, da bo tudi z našo pomočjo njihov svet vsaj nekoliko lepši,« je povedal Aleš Celcar, direktor podjetja Inovatio.

Da bo šla donacija res v prave roke, je potrdila tudi Bernarda Kokalj, v. d. direktorice pri Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, ki je povedala: »Skrb in pozornost do več kot tristo otrok in mladostnikov, ki se vključujejo v programe vrtca, osnovne in srednje šole Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana, je delček lepe in predvsem plemenite zgodbe, ki jo na tak način pletemo skupaj. Prenovljeni prostori ter nova in sodobna oprema omogočajo ustvarjalno in kvalitetno okolje za učenje in vzgojo. Lepota in prilagodljivost prostora je dragocen prispevek, ki ga zelo cenimo in se zanj že vnaprej iskreno zahvaljujemo. Korak za korakom, učilnica za učilnico v smeri prenove vseh prostorov je cilj, ki ga zasledujemo. Z vašim pristopom je ta cilj bližje.«