Oglaševalska osebnost leta 2021 je Toni Balažič

23.06.2021

Stanovsko nagrado Oglaševalska osebnost v letu 2021 prejme Toni Balažič, glavni izvršni direktor skupine Panvita.

V svoji tridesetletni karieri je deloval tako na področju komunikacij in marketinga kot tudi korporativnega upravljanja. Izkušnje je pridobival v podjetju SPEM, Petrol in AT Kearney, v letu 2007 pa je prvič prevzel vodenje podjetja, in sicer Fructal. Sledila sta še vodenje Žita in nato Mercatorja, pri katerem je uspešno implementiral eno zahtevnejših finančnih prestrukturiranj. Danes uspešno krmari med izzivi podjetja Panvita, skupini, ki zaposluje več kot 600 ljudi. Od leta 2017 opravlja funkcijo predsednika nadzornega odbora Društva za marketing Slovenije, od leta 2019 pa je tudi predsednik Sveta za razvoj pri Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pri delu ne išče izgovorov, saj je v svoji karieri preoblikoval tri velika podjetja, pri čemer je vedno poudaril kako pomembno vlogo je za dosego cilja imela ekipa in zaposleni nasploh. Je rojen komunikator, ki ostaja zvest sam sebi in poudarja, da je ločnica med delom in družino nujno potrebna ter da se je zanjo potrebno zavzeti.

Ob prejemu naziva je povedal: »Pomen in vlogo marketinga v podjetju spoznavam že od začetka svoje poslovne poti. Tudi danes, potem ko sem delal v različnih podjetjih, verjamem, da je marketing protagonist vsake organizacije. Je eden izmed ključnih stebrov delovanja in poslovanja podjetij, njegove niti pa odločilno vplivajo na razvoj izdelkov in storitev ter samo tržno kulturo podjetja. Njegova vloga in pomen sta razpršena skozi celotno podjetje in procese. Marketing je namreč vseprisoten, in sicer tudi usmerja napore za povečevanje dodane vrednosti organizacije z inovativnimi, specifičnimi pristopi. Odkar sem del vodstvenih struktur podjetja, se vedno trudim, da je moja marketinška filozofija pomemben del strategije podjetij, ki jih vodim.«

Nagrado bo prejel 10. septembra, na petkovi zaključni prireditvi jubilejnega 30. SOF.