Faris in Rosie Yakob: V znamenju dvojčkov

07.03.2019

Pred šestimi leti sta Faris in Rosie Yakob oblikovala nomadsko kreativno svetovalno agencijo Genius Steals in s tem odpravila vse predpostavke o tipični agenciji. Na SOF-u bosta delila svoj edinstven vpogled v trende in sile, ki vplivajo na potrošnike in blagovne znamke ter pogled na srednjo pot med odzivanjem agencij na potrebe naročnikov in tem, koliko so naročniki pripravljeni plačati za njihove storitve.

Revija Fast Company je Farisa uvrstila med deset MadMen-ov današnjega časa. The Planning Survey, vodilna raziskava uporabnikov načrtovalne programske opreme, ga je razglasila za enega izmed najbolj cenjenih načrtovalcev na svetu. Je dobitnik številnih oglaševalskih nagrad. Sedel je v mnogih žirijah in pomagal pri vzpostavitvi kategorije “NEW” za London International Awards. Svetoval je tudi pri dokumentarcu Morgana Spurlocka, The Greatest Movie Ever Sold.

Rosie je svojo karierno pot pričela z delom ob boku velikanov hip hop industrije, Jay-Zijem in Steve Stoutom, v njunem podjetju za znamčenje. Agenciji Saatchi & Saatchi v New Yorku je pomagala pri razvoju strategije družbenih medijev, vodila njihovo prisotnost na teh kanalih in pomagala pri vzpostavitvi internih struktur za prihodnje projekte.  Delovala je kot članica žirije pri Jay Chiat Social Media nagradah, poučevala na Miami Ad School in predavala na konferencah po vsem svetu. Njeno delo so nagradili Cannes Festival, CLIO, Facebook in Addy’s.