32. SOF v JUB-ovih barvah

03.04.2023

Barva SOF-a v letu 2023 je »kreativna in navdihujoča«

V trenutnem tempu življenja, ko nas obdaja ogromna količina informacij in se stresu ne moremo ogniti, lahko hitro zapademo v stanje brez koncentracije. Posledično izgubimo pomembo bilko kreativnosti, ki nas nemalokrat žene naprej in zaradi katere nastajajo najuspešnejše tržno komunikacijske zgodbe. Kreativnost pa si lahko povrnemo na več načinov, eden so prav gotovo barve, ki so več kot le odtenek na steni.  

Velikokrat nam prav barve vzpodbudijo pozitivne občutke, nas navdihnejo, hkrati pa postanejo del pomembnih komunikacijskih kampanj. V kreativnosti, optimizmu in sproščenosti se denimo podpiše turkizna, ki je letošnja barva SOF-a. Pečat njene zgodbe so pustili v podjetju JUB, kjer bodo vsakoletnemu izbranemu odtenku festivala pripisali pomen in tako doprinesli k dodatni izpostavitvi barve kot pomembnega elementa sporočanja. Letos so raziskali globino turkizne.  

Turkizna barva je s svojimi lastnostmi dobra protiutež pastem hitrega tempa življenja, stresnim indikatorjem, ki nas omejujejo pri kreativnem ustvarjanju, hkrati pa se odlično poda k letošnjemu konceptu festivala. Sproži namreč zdrava čustva – veselje, energijo in življenje ter stimulira komunikacijo in kreativnost. Je umirjena kot tudi vabljiva. Da vnaša mir, lahko pripišemo njenemu podtonu modre, rumeni elementi v odtenek pripeljejo energičnost, zeleni podton pa spodbudo. Vsi trije odtenki skupaj naredijo turkizno barvo poživljajočo in sproščujočo. Vse to pa nas v času, ki nas razdaja, kot družbo deli in nas postavlja v različne neznane kote, navdaja z optimizmom. 

Pozitivne lastnosti turkizne, ki je ime dobila po kamnu, katerega velike količine so prihajale po trgovskih poteh iz Perzije, prek Bližnjega vzhoda (čez Turčijo – »Turquie« v francoščini) v Evropo, so prepoznale že starodavne kulture. Tudi vladarji in cesarji so se zatekali k turkizni barvi, v njej iskali navdih, sproščenost in kreativnost, z njo pa so vztrajno odganjali slabo energijo.

Ko boste naslednjič razmišljali o prenovi doma ali delovnega kotička, se tako spomnite na pozitivno plat turkizne. Ker je barva vode ter most med zeleno in modro, v prostor prinaša svežino, umirjenost in sproščenost. Še posebej primerna je za spalnice in kopalnice, saj ima turkizna tudi blagodejen učinek regeneracije za telo. Je zdravilna, zbuja sveže ideje in spodbuja ustvarjalnost. 

Kreativnost je brezčasna. Ujemimo jo. Pa najsibo na počitnicah ob kristalno čistem turkiznem morju, na sprehodu, v družbi najboljših sodelavcev, doma na kavču ali pikniku s prijatelji in nenazadnje na SOF-u. Kjerkoli že, naj izhaja iz najlepših občutkov. Tako se bodo rojevale najboljše poslovne in oglaševalske rešitve, ustvarjali presežki, obenem pa bomo presegali meje – sebi in nam – zastavljenih ciljev.

Ker je včasih povsem dovolj, da se le umirimo, vdihnemo, odmaknemo, vzamemo odmor in navdih poiščemo s pogledom vstran: morda v drugih ljudeh, z druženjem, povezovanjem, ali pa v pridobivanju novih idej in deljenju dobrih praks. Na 32. festivalu SOF bo vsega naštetega v izobilju. Zato se nam pridružite, 14. in 15. junija vdihnite morski zrak, se družite z nami in se sprostite ob odtenkih turkizne.