26. Slovenski oglaševalski festival: Prvi dan 26. SOF-a prinaša finaliste tekmovanja

06.04.2017

Osrčje Portoroža se danes spreminja v festivalsko prizorišče. 26. Slovenski oglaševalski festival (SOF) na stežaj odpira vrata vsem udeležencem, ki bodo v dveh dneh lahko prisluhnili kar 44 domačim in mednarodnim govorcem. Za prestižne oglaševalske nagrade se poteguje 396 prijavljenih del, devetčlanska strokovna žirija pa je že razkrila dela, ki so se uvrstila v ožji izbor. Zmagovalci bodo znani v petek zvečer.

Znani so finalisti

Letošnji predsednik žirije Gal Erbežnik, svetovalec za kreativno odličnost pri Zavodu za besede in misli, je skupaj z osmimi strokovnimi člani žirije ocenil 396 prijavljenih del. Težko pričakovane finaliste letošnje tekme si že lahko ogledate v spletnem katalogu del 2017.

Petkova zlata noč bo v znamenju zmagovalcev. Razglašeni bodo prejemniki srebrnih in zlatih priznanj ter velikih nagrad v vseh 13 tekmovalnih skupinah. Znano bo, kateri mlad kreativni par bo odpotoval v Francijo na festival Cannes Lions 2017, podeljeni bosta tudi prestižni nagradi za Oglaševalsko osebnost in Oglaševalca leta 2016. Vrhunec noči bo razglasitev Znamke leta in Agencije leta 2016.

Pester kongresni program

Na prvi dan SOF-a se bo na festivalskih odrih zvrstilo 27 domačih in mednarodnih strokovnjakov, ki bodo z obiskovalci delili svoj pogled na človeški faktor v oglaševanju. Med njimi so: Luka Bajs, Matija Goljar, Janja Štular, Maša Crnkovič, Jonas Žnidaršič, Cristian Clita, Carmen Nicu, Gal Erbežnik in številni drugi. Udeleženci se bodo lahko udeležili predavanj, okroglih miz, natečaja za mlade kreativce ter delavnice. Večerna prireditev s podelitvijo nagrad Effie Slovenija 2016 bo razkrila, katere prijavljene akcije je dvostopenjska strokovna žirija pod vodstvom predsednice Eve Aljančič prepoznala kot najboljše ter jih nagradila z bronastimi, srebrnimi, zlatimi ter s platinasto nagrado. Po uradnem delu pa bo čas za zabavo. Četrtkovo norijo v klubu Paprika pripravlja Europlakat.

Več na: www.sof.si
Spletna prijava: https://engine.sof.si

Dodatne informacije

Karmen Čelam
Vodja odnosov z javnostmi
M: 040 353 615
E: [email protected]

Aleksandra Papež
M: 040 794 900
E: [email protected]

Lea Likar
M: 041 941 706
E: [email protected]