Melanja Korošec

direktorica blagovne znamke, Elan

Melanja Korošec je direktorica blagovne znamke zimske divizije Elana.  Z  delom na področju produktnega razvoja in marketinga, nekdanja mladinska svetovna prvakinja ter bivša tekmovalka svetovnega pokala v telemark smučanju živi svoje sanje.  Poklicno pot v športni industriji je začela že v času študija, ko je nekaj poletij preživela v Portillu, Čile. Najprej kot učiteljica smučanja, nato še kot skrbnica družbenih omrežij tega južnoameriškega smučišča. Živela je tudi v Kanadi in Španiji, z Elanom se je pa seznanila v času njenega bivanja in dela v Koloradu, ZDA. Naključno povabilo na smučarski test v Koloradu je od takrat dalje zaznamovalo njeno poklicno pot v Elanu, od strokovne sodelavke v produktnem vodenju do vloge, katero opravlja danes.

Že vrsto let se ukvarja tudi s svetovanjem različnim podjetjem na področju produktnega razvoja in strategije blagovnih znamk.

V prostem času se pozimi najraje odpravi na turno smučanje ter odkriva lepote gorskega sveta, poleti pa uživa v teku, kolesarjenju in jadranju.

Melanja je diplomirala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in magistrirala na fakulteti za državne in evropske študije, ter zaključila MBA študij na poslovni šoli COTRUGLI v Zagrebu.