dr. Sanela Banović

zdravnica in predavateljica na področju psihologije in psihoterapije, UKC Ljubljana

Dr. Sanela Banović je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu (Univerza v Sarajevu), od leta 2011 pa je zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo. 

Sanela se redno dodatno izobražuje in usposablja na področju psihologije in psihoterapije, med drugim je opravila večmesečne dopolnilne študije v ZDA, Nemčiji in Švici.

Od leta 1997 je sodelovala na več seminarjih, delavnicah, konferencah in festivalih na teme: komunikologija, mediji/novinarstvo, politika/družbena vprašanja/, religija, medicina, limfna drenaža – v Južnoafriški Republiki, Rusiji, Zimbabveju, Mehiki, ZDA, Estoniji, Finski, Franciji, Italiji, Avstriji, Luksemburgu,  Nizozemski, Belgiji, Danski, Nemčiji, Švici, Romuniji, Egiptu, Turčiji, Bolgariji, Španiji,  Madžarski  in Norveški. 

O sebi pravi, da je mlada zdravnica in vesela oseba, ki svobodno govori o pomembnosti objemov in seksa v vsakdanjem življenju. Njena največja strast pa je govoriti o emocionalnih možganih. Uživa v hoji po slovenskih hribih, večurnem klepetu z dobro prijateljico in se pogosto objema naključno. Želi motivirati ljudi in njihovo domišljijo, da se dotaknejo endorfinov okrog nas.