Dejan Mitrović

izvršni direktor, Bulkify

Dejan je trajnostno naravnan podjetnik z izkušnjami na področju oblikovanja in blagovnih znamk ter strastjo do vsega povezanega s hrano.

Po desetletju oblikovanja inovativnih rešitev za velika živilska in startup podjetja je skupaj s partnerjema iz svetovalnega podjetja Department 22 ustanovil novo tehnološko podjetje - Bulkify - platformo za množično zagotavljanje trajnostne, zdrave hrane samostojnih proizvajalcev po grosističnih cenah. Po prejetju nagrade Evropske vesoljske agencije in priznanja številnih drugih partnerjev, so se Dejan in ekipa podali na misijo, ki bo demokratizirala trajnostno hrano in predstavila vznemirljiv nov način nakupovanja!

Pred ustanovitvijo podjetja Bulkify ga je življenje vodilo iz Beograda v Moskvo, nato Benetke, Pariz, ter vse do Londona. Na poti se je naučil pet jezikov, v Italiji je diplomiral iz oblikovanja ter magistriral na Royal College of Art in Imperial College. Dejana tako danes zaznamuje mešanica srbske prilagodljivosti, ruske vztrajnosti, italijanskega smisla za estetiko, francoskega kritičnega razmišljanja in britanskega pionirskega duha.

Dejan pravi, da ni nikoli imel "prave službe" in da je najbolj ponosen na ustanovitev več podjetij s katerimi je petletne otroke učil oblikovati na 3D-tiskalnikih, svoje izdelke distribuiral po vsem svetu, svoje inovacije razstavljal v muzejih kot je V&A, ter več milijardam vrednim podjetjem kot sta Sainsbury's in McDonald's pomagal postati bolj trajnostna.

Svoj dom je trenutno našel v Sloveniji, kjer uživa v žongliranju vlog izvršnega direktorja na daljavo, moža, očeta, navdušenega deskarja na snegu in domačega kuharja.