Enzo Smrekar

podpredsednik za Delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi ter glavni direktor, Atlantic Droga Kolinska

 

Enzo Smrekar, MBA, trženjsko in strateško naravnan vodja, želi kar najbolje izkoristiti svoje znanje in izkušnje v mednarodnem okolju. Ima več kot trideset let izkušenj na področju trženja in managementa, od tega osemnajst let v multinacionalkah, kot so Philip Morris, Diageo in LVMH, ter podjetniške izkušnje na področjih zagonskih podjetij, kot so management consulting, marketing in HRM. Sodeloval je pri integracijah in pripojitvah družb (IDV in UD, Droga in Kolinska, Grandprom, Soko Štark) ter pri reorganizaciji skupine Droga Kolinska v sodelovanju z družbo Stearn & Stewart. Leta 2010 je vodil prodajni proces Droge Kolinske, ki je bil uspešno zaključen s prevzemom Atlantic Grupe.

Je alumni ustanove Harvard Business School, certificiran coach z diplomama NLP Richard Bandler – Society ter Coaching and Mentoring na Oxford Brookes University ter pro bono coach in mentor številnim mladim podjetnikom ter managerjem v programih CEED, IEDC MBA, DMS in Amcham Young Professionals.

Za svoje delo je prejel številna priznanja stroke, kot so Best European Manager (2019), IEDC Alumni Achievement Award (2018), Oglaševalska osebnost leta (2017) in MBA Outstanding Performances Award, Manager leta (2019).

Je tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, član nadzornega sveta Športne loterije in član upravnega odbora KK Cedevita Olimpija.