Catalin Dobre

so-izvršni direktor in glavni kreativni direktor, McCann Worldgroup Romania in regionalni kreativni direktor, McCann, Srednja in Vzhodna Evropa

Catalin Dobre je diplomant filozofije. Kot tekstopisec se je z oglaševanjem začel ukvarjati pred skoraj dvajsetimi leti, danes pa je glavni kreativni direktor in so-izvršni direktor McCann Worldgroup Romunija.

Tekom svoje kariere je osvojil kar 39 kanskih levov, med drugim tudi 2 Grand Prixa in nagrado Titanium Lion. Nagrade za svoje delo je osvojil tudi na vseh večjih mednarodnih oglaševalskih festivalih kot so D&AD, Clio, One Show, Eurobest, Lia, New York Festivals, Cresta in Zlati boben ter bil član žirije na festivalih D&AD, Clio, Eurobest in Zlati boben.

Catalin je bil vključen v prvo romunsko izdajo revije Forbes 30 pod 30 in dve leti pozneje prejel tudi nagrado za odličnost. Za ustvarjanje kampanje, ki je prinesla prvi kanski Grand Prix vzhodni Evropi in je bila leta 2019 del Adweekove lestvice Creative 100, pa je prejel nagrado mednarodnega oglaševalskega združenja IAA za odličnost.