Brittany Kaiser

svetovno znana strokovnjakinja za varstvo podatkov, ZDA

Brittany Kaiser je svetovno znana strokovnjakinja za varstvo podatkov, tehnologije veriženja blokov (blockchain) in zakonodajno reformo, ki je večino svoje kariere posvetila političnem in strateškem svetovanju različnim vladam, podjetjem in kampanjam.

Je članica izbranega odbora kongresa za blockchain, finančne tehnologije in digitalne inovacije. Brittany je pomagala spisati in sprejeti več kot 20 zakonov o tehnologiji blockchain. Je predsednica upravnega odbora podjetja Gryphon Digital Mining, družbe za rudarjenje bitcoinov iz obnovljivih virov. Pred kratkim je pomagala soustanoviti NFT Foundation, neprofitno kolektivno organizacijo, ki pomaga vplivati na cilje s pomočjo tehnologije verižnega bloka (blockchain) preko nezamenljivih žetonov (Non-fungible token).

Zadnja leta vodi fundacijo Own Your Data, kjer vlade, podjetja in družine uči digitalno pismenost. Kot direktorica fundacije Blockchain Center Foundation pomaga pri pripravi zakonodaje in lobiranju zakonov, ki ščitijo posamezne pravice do lastništva podatkov. Brittany je članica upravnega odbora številnih podjetij v različnih panogah in se ukvarja s podatkovno etiko, strategijo in protokoli zasebnosti.

Je najbolje prodajana avtorica globalne knjižne uspešnice Targeted in glavna protagonistka Netflixovega dokumentarnega filma The Great Hack, ki je prejel nominacije za emija, bafto in oskarja. Brittany je govornica na številnih prestižnih prireditvah. Med drugim je nastopila na dogodku Organizacije združenih narodov, pred evropskim in britanskim parlamentom, forumu G20 in konferenci WebSummit ter univerzah Harvard, Oxford in Columbia.

Brittany Kaiser je dokončala magisterij iz mednarodnih odnosov na Univerzi v Edinburgu, magisterij iz mednarodnega prava človekovih pravic na londonski pravni fakulteti Birkbeck College of Law in magistrirala na univerzi Middlesex.