Oglaševalec leta 2021 je Mercator

01.06.2022

Znan je zmagovalec izbora tradicionalne stanovske nagrade Oglaševalec leta, ki jo podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica. Naziv za leto 2021 je prejelo podjetje Mercator, ki z dolgoletno prisotnostjo v slovenskem tržno komunikacijskem prostoru vseskozi skrbi za konsistentnost in kreativnost svojih marketinških sporočil ter sledi jasno zastavljeni strategiji.

V letu 2021 so Mercatorjev komunikacijski odtis zaznamovali številni prepoznavni projekti, kot so Moje znamke, Radi imamo domače in večkrat nagrajeni Mali šef Slovenije. Na medijskem področju pa so z lastno inovacijo nadgradili digitalne kanale in lansirali vsebinsko platformo M soseska. Številne prejete oglaševalske nagrade v preteklem letu zaokrožajo zgodbo uspešne blagovne znamke, ki pripravljena vstopa na prihodnjo pot razvoja.

Viktorija Radojević Mavrič, izvršna direktorica marketinga ob prejemu nagrade izpostavlja: »Izjemna čast nam bo nositi naziv Oglaševalca leta. To nagrado razumemo kot potrditev našega razumevanja marketinške panoge ter konsistentnosti, kreativnosti in inovativnosti našega nastopa na trgu. Za nas je to pomembna nagrada, ki daje vsakemu posamezniku v našem marketinškem timu motivacijo za odlično delo tudi v prihodnjem obdobju.«

Priznanje Oglaševalec leta 2021 bo podeljeno v sredo, 15. junija, v Avditoriju Portorož na Zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad 31. SOF-a.