SKUPINA: K7 OBLIKOVANJE

ROK ZA PRIJAVO: 5. MAREC 2019

Skupina OBLIKOVANJE nagrajuje odličnost oblikovnih rešitev. Sem spadajo dela z edinstveno vizualno interpretacijo, ki zaradi svoje vizualne moči prispeva k utrjevanju ali grajenju prepoznavnosti znamke in razumevanju njenih storitev ali produktov.

Rešitev lahko prijavite v več kategorij, če ustreza opisu izbranih kategorij.

Kriterij: Žirija bo ocenjevala vizualno moč oblikovnih rešitev ter njihovo uporabno in komunikacijsko vrednost.


K7.1 GRAFIČNO OBLIKOVANJE
V to kategorijo sodijo vse oblikovne rešitve znamk, katerih vizualna/grafična podoba bogati doživetje in razumevanje znamke ali njenih produktov, storitev. Prijavite lahko celostne vizualne podobe, tiskovine, grafične podobe embalaže in vse druge grafične rešitve znamk, storitev, podjetij, institucij, dogodkov ali oseb.

V kategorijo GRAFIČNO OBLIKOVANJE lahko prijavite dela, ki so del serije, ali pa jih prijavite kot paket (glej tehnična navodila).

 K7.2 PRODUKTNO OBLIKOVANJE
V to kategorijo lahko prijavite oblikovanje serijskih izdelkov (industrijsko oblikovanje), maloserijskih in unikatnih izdelkov znamk, pa tudi 3D-oblikovanje embalaže. Oblikovanje v tej kategoriji mora dokazovati dodano vrednost oblikovne zasnove in uporabnosti predstavljenega produkta.

V kategorijo PRODUKTNO OBLIKOVANJE lahko prijavite dela, ki so del serije, ali pa jih prijavite kot paket (glej tehnična navodila).

 K7.3 DIGITALNO OBLIKOVANJE
V to kategorijo sodijo vse digitalne rešitve (spletna in mobilna mesta, mobilne aplikacije, digitalne publikacije, digitalni uporabniški vmesniki, e-obvestila ipd.), katerih oblikovanje vodi do izjemne uporabniške izkušnje v izbranem digitalnem okolju.

V kategorijo DIGITALNO OBLIKOVANJE lahko prijavite dela, ki so del serije, ali pa jih prijavite kot paket (glej tehnična navodila).

 

Tehnična navodila

V kategoriji K7.1 in K7.2 delo prijavite:

  1. V obliki slikovnega prikaza (obvezno). Prikaz 1 je namenjen predstavitvi za namen razstave, spletnega kataloga, projekcije ipd. Prikaz 2 pa je namenjen predstavitvi žiriji. Za predstavitev del žiriji lahko priložite do dve sliki.
  2. V obliki fizičnega primerka (obvezno), ki ga pošljite v festivalsko pisarno 28. SOF. Dostavljenemu delu obvezno priložite kopijo prijavnice. Velikost fizičnega primerka naj ne presega velikosti 50 × 50 × 50 cm. Če primerki prijavljenega dela presegajo navedene dimenzije, oddajte prek prijavnega sistema le predstavitveni plakat prijavljenega dela, pripravljen za tisk po tehničnih specifikacijah (Prikaz 1), in slikovni prikaz za žirijo (Prikaz 2). O ustreznosti dimenzij fizičnega primerka za razstavo se lahko vedno posvetujte s festivalsko pisarno.
  3. V obliki predstavitvenega filma (zaželeno) dolžine do 2 minuti, ki prikazuje dodano vrednost oblikovne zasnove prijavljenega dela.

 

V kategoriji K7.3 delo prijavite:

  1. V obliki predstavitvenega filma (obvezno), ki ne sme presegati dolžine 3 minut. Če zapis presega dolžino 60 sekund, morate oddati tudi krajšo različico dolžine do 1 minute.
  2. V obliki slike ali zajete slike filma (obvezno), ki bo uporabljena le za namen spletnega kataloga in projekcije (Prikaz 2).

Za lažje razumevanje rešitve prijavi priložite tudi spletno povezavo (URL-naslov), ki bo predstavljena žiriji (obvezno).

 

Tehnične specifikacije

 

SLIKOVNI PRIKAZ 1
Namen Za razstavo, spletni katalog, projekcije ipd.
Format JPEG
Barvni prostor (color space) RGB
Kakovost 300 dpi
Ločljivost Dolžina najdaljše stranice vsaj 420 mm
Poimenovanje dokumenta K7-ImeProjekta-Prikaz1.jpeg
Velikost datoteke do 6 MB

 

SLIKOVNI PRIKAZ 2
Namen Primarno za žirijo, sekundarno za razstavo, spletni katalog, projekcije ipd.
Format JPEG
Barvni prostor RGB
Ločljivost 1920 × 1080 px
Kakovost 72 dpi
Poimenovanje dokumenta K7-ImeProjekta-Prikaz2.jpeg
Velikost datoteke do 2 MB

 

VIDEO
Namen Za žirijo, predstavitev v spletnem katalogu, za podelitev nagrad.
Dolžina Predstavitveni film: do 2 minuti

Krajša različica predstavitvenega filma (podelitev nagrad): do 1 minute

Razmerje slike 16 : 9, širok zaslon (widescreen)
Ločljivost Full HD (1920 × 1080 px)
Hitrost okvirjev (frame rate) 25 fps
Vrsta pregleda (scan type) Progressive
Video kodek h.264 (min. 15 – maks. 40 mbps)
Avdio kodek AAC (min. 160 kbps)
Format MP4
Poimenovanje datoteke K7-ImeProjekta-3min.mp4 K7-ImeProjekta-1min.mp4
Velikost datoteke* do 360 MB

* Če želite naložiti datoteko, večjo od 360 MB, nas kontaktirajte na [email protected]

 

PAKETNA PRIJAVA DEL V TREH TEKMOVALNIH KATEGORIJAH

Grafično oblikovanje

V tekmovalni skupini K7 – Oblikovanje se lahko v kategoriji K7.1 Grafično oblikovanje odločite za paketno prijavo del, ki tvorijo smiselno celoto. V paketno prijavo z eno, skupno prijavnino, lahko združite na primer družino/linijo tiskovin, grafične podobe embalaže ipd.

Produktno oblikovanje

Za paketno prijavo del, ki tvorijo smiselno celoto, se lahko odločite tudi v tekmovalni kategoriji K7.2 Produktno oblikovanje, kjer lahko združite na primer serijo unikatnih izdelkov znamk, pa tudi 3D-oblikovanje embalaže oz. produktov.

Digitalno oblikovanje

V tekmovalni kategoriji K7.3 Digitalno oblikovanje lahko prijavite paketno prijavo del, ki tvorijo smiselno celoto. V paketno prijavo lahko združite na primer sorodno serijo spletnih in mobilnih mest, mobilnih aplikacij, digitalnih publikacij, digitalnih uporabniških vmesnikov, e-obvestila ipd.

V prijavnici obvezno označite, da gre za paketno prijavo

Katalog del