PROGRAM

Letošnjo tematiko »Komu zaupati v dobi digitalizacije« smo osvetlili iz treh različnih kotov:

INSPIRACIJA: Sklop predavanj, ki zaobjemajo zanimive kreativne in druge prakse ter vizije domačih in tujih ustvarjalcev. Za vse večne iskalce navdiha.
PRO ET CONTRA: Debate, ki odpirajo vprašanja in osvetljujejo tematiko festivala iz različnih zornih kotov. Za hitre navdušence in nepopravljive skeptike.
REFLEKSIJA: Vsebine, ki raziskujejo širši vpliv naše industrije na družbo. Za vse, ki jim je mar, kakšne sledi puščamo za seboj.

10:00
Avditorij Portorož

[INSPIRACIJA] Nova generacija slovenskih kreativcev: Dlje, drugače, boljše?

V zadnjih letih smo bili priča izjemnim dosežkom novih generacij slovenskih kreativcev, s katerimi dvigajo našo industrijo na neprecedenčno raven. Prisluhnite tej generaciji in spoznajte kaj je danes drugače, kako razmišljajo, kaj so dosegli in kako daleč si želijo, da jih njihovo ustvarjanje tudi popelje.

10:45
Avditorij Portorož

[PRO ET CONTRA] Ali ima potrošnik res izbiro?

Plačevanje se skozi zgodovino razvija vzporedno s trgovino, eno narekuje drugega in obratno. Pravzaprav eno brez drugega ne obstaja. V zadnjih letih je prišlo do znatnega tehnološkega preboja, ki je spremenil paradigmo v smislu, kdo pravzaprav narekuje nakupno izkušnjo. Skozi vpliv teh sprememb izhajajo številne ugotovitve, kakšne so pasti in priložnosti novega vrednostnega modela in zakaj se trgovski strani splača prisluhniti željam potrošnika, tudi ko gre za ponujene plačilne metode.

11:15
Avditorij Portorož

[REFLEKSIJA] Digitalno razstrupljanje: 10 nasvetov in trikov za izboljšanje vašega duševnega wellnessa. (Digital detox: 10 tips & tricks to improve your mental wellness.)*

Kritično razmišljanje o družbenih vplivih tehnologije postaja nujno, zlasti v scenariju nastajajočih tehnologij, kot sta umetna inteligenca in algoritemska avtomatizacija. Kaj naj storimo? Zakaj potrebujemo digitalno razstrupljanje v dobi »infomanije«? Zakaj potrebujemo zavesten pristop k tehnologiji? Prisluhnite nasvetom za digitalno razstrupljanje in si privoščite duševni wellness.

12:00
Avditorij Portorož

[PRO ET CONTRA] Mediji v luči nenehne digitalne preobrazbe

Da so spremembe edina stalnica, še posebej velja za medijsko industrijo. S sogovorniki bomo ugotavljali, kako so se skozi čas prilagajali spremembam, ki jih prinaša tehnologija, kako se je zaradi tega spreminjala definicija medija, katere največje priložnosti in izzive so sami prepoznali v digitalizaciji, kakšne strategije so snovali za prilagajanje digitalni dobi, kakšno zmagovalno formulo so odkrili za pritegnitev svojih medijskih potrošnikov in kaj prinašajo nove smeri tehnološkega razvoja, kot je metavesolje.

13:00
Avditorij Portorož, SOF Terasa

[KOSILO] & [VESELA URICA]

Dobrodošel odmor za klepet in osvežitev.

14:00
Avditorij Portorož

[PRO ET CONTRA]

Vsebina je v pripravi.

14:30
Avditorij Portorož

[INSPIRACIJA] Ustvarjanje in trženje blagovne znamke za Web3 (Creating and marketing a brand for Web3)*

Pridružimo se Luiju, ki nas bo popeljal na potovanje kibernetsko-fizične modne znamke kreirane v kontekstu web3 - VALACLAVA, in pokazal, kako bo izgledala prihodnost modnega marketinga v naslednji iteraciji interneta.

15:15
Avditorij Portorož

[PRO ET CONTRA] Metavesolje: priložnost za rast ali slepa stava tehnoloških velikanov?

Metavesolje je v zavest množic stopilo s trenutkom, ko je Facebook dobil novo ime: Meta. Odtlej smo lahko priča tako napovedanim kot tudi realiziranim investicijam v ta novi "prostor". Gre zgolj za nedolžno modno muho ali nevaren korak, ki bo tegobe družabnih (npr. zmanjšano pozornost) omrežij zgolj še okrepilo? Gre za dejansko priložnost, v katero je najbolje investirati takoj ali zgolj slepo stavo v nekaj kar bi lahko bilo? O teh in drugih vprašanjih se bomo pogovarjali z cenjenimi sogovornicami in sogovorniki, ter osvetlili poslovne, tehnološke in sociološke vidike metavesolja.

16:15
Avditorij Portorož

[PRO ET CONTRA]

Vsebina je v pripravi.

17:00
Avditorij Portorož, SOF Terasa

[VESELE URICE]

Vesele urice so čas za sprostitev, izmenjavo vtisov in osvežitev na SOF terasi ter seveda pripravo na Zlato noč in žur, ki sledi! Za izjemno razpoloženje bo poskrbel festivalski radio Capris.

20:30
Avditorij Portorož

[ZLATA NOČ] Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad

Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad bo razkrila prejemnike prestižnih srebrnih, zlatih in velikih SOF nagrad v tekmovalnih sekcijah ENOKANALNE in VEČKANALNE KOMUNIKACIJE ter OBRTNI ODLIČNOSTI. Znan bo zmagovalni dvojec natečaja Mlada kreativca. Podelili bomo stanovski nagradi Oglaševalska osebnost in Oglaševalec leta 2021. Vrhunec večera pa bo razglasitev Znamke leta 2022 in Agencije leta 2022.

22:30
Klub Paprika, Portorož

[ZABAVA]

Kot celoten festival, bo tudi zaključna zabava po Zlati noči v znamenju presežkov. Nazdravili bomo na več nagrad, sklenili več novih poznanstev in naredili več plesnih korakov.

 

Organizator si pridržuje pravico do sprememb v programu.

Poskrbeli bomo za varno okolje ter zaščito obiskovalcev.