Felix Baumgartner: Včasih moraš iti zelo visoko, da bi razumel, kako majhen si v resnici

22.03.2019

Felix Baumgartner je pilot in rekorder v ekstremnem padalstvu. Podrl je številne svetovne rekorde v BASE skokih in je pomemben zagovornik neprofitne organizacije Wings for Life Spinal Chord Research Foundation. Leta 2012 je v okviru projekta Red Bull Stratos skočil s stratosfere in kot prvi človek samostojno prebil zvočni zid.

Z RedBullom sodeluje že vse od leta 1988, ko je začel nastopati na razstavah padalstva. Po izvedbi nadzvočnega skoka je Felix nadaljeval z izzivi in potiskal svoje fizične meje in spretnosti. Sodeloval je v Nürburgring 24-urni vztrajnostni dirki, tekmoval na rally dirkah, izvedel ‘back flip’ s helikopterjem in akrobatsko letenje sinhronizirano z driftanjem. Prejel je številne nagrade, med drugim nagrado Steiger in bil sprejet v dvorano slavnih pri Living Legends of Aviation.

Felix pravi, da je ključ do sprostitve življenjskega potenciala v odnosu .»Izpostavite se novim idejam. Hrepenite po novostih, nenehno odkrivajte nove interese in se izogibajte dolgočasnim rutinam.«