Mitja Bokun

ilustrator

Mitja Bokun je umetnik, poznan predvsem po svojih portretih, beauty in modni ilustraciji ter ilustracijah znanih osebnosti iz modnega, filmskega in športnega sveta. Ustvarja ilustracije za revije, televizijske oddaje in svetovno znane blagovne znamke.

Pri svojem delu sodeluje z modnimi oblikovalci, kjer kreira ilustracije vse od oblek, skic, risb modne piste, pa do “lookbook-ov”, v katerih ilustracijo združuje s fotografijo.

Leta 2013 je bi izbran za ilustratorja zaodrja znamke Vivianne Westwood na tednu mode v Londonu, leta 2014 je ilustriral vizualno podobo japonske znamke Shiseido Ultimune pri njeni predstavitvi na kitajskem trgu, v 2015 pa je ilustriral mnogo vizualnih podob za znane modne znamke (Ralph Rucci, Rafe NY, Miguelina…) in revije (USA Reader’s Digest, Wall Street Journal, GQ, Darling Magazine…).

Povabljen je bil tudi na predavanje o modni ilustraciji na School of Visual Art v New Yorku ter Istituto Marangoni v Milanu, redno sodeluje z znano modno blogerko Diane Pernet in njenim festivalom A Shaded View on Fashion Film (ASVOFF).

Med drugim je z manekenko Heleno Christensen sodeloval pri razstavi njenih fotografij, kot tudi z igralkami Brooke Shields, Rose McGowan in Jenno Elfman, fotografom Mickom Rockom, oblikovalcem Miltonom Glaserjem in drugimi.

Zadnje leto pa veliko dela s slovenskimi podjetji, kot so Akrapovič, Krka, Lidl, Zavarovalnica Triglav, ELES, Celtra, Huawei Slovenija in drugimi.

[PREDAVANJE] Sledi sanjam – Od informatika do ilustratorja

 

Predstavlja

26SOF_LogotipiSponzorji_300x300_MediaPool

Newsletter