Marko Kolbl

direktor, Europlakat

Marko Kolbl je direktor in solastnik Europlakata, vodilnega ponudnika na področju zunanjega oglaševanja v Sloveniji. Podjetje je preko strateških povezav član največjega specializiranega ponudnika zunanjega oglaševanja na svetu, Skupine JCDecaux, ki je hkrati vodilno podjetje v panogi na področju inovacij.

Marko Kolbl je na čelu Europlakata od leta 1996. Pod njegovim vodstvom je podjetje beležilo intenzivno rast poslovanja zaradi uvajanja novih oglaševalskih formatov in orodij zunanjega oglaševanja. V tem času se je Europlakat uveljavil tudi na področju urbane opreme, in sicer je v partnerstvu z občinami postavil in vzdržuje avtobusne nadstrešnice. V Ljubljani je podjetje vzpostavilo in upravlja še priljubljeni sistem mestnih koles Bicikelj.

Marko Kolbl je tudi ustanovitelj in lastnik z viktorjem večkrat nagrajene radijske postaje Radio Center in prve slovenske radijske postaje za ljubitelje rock glasbe, Rock Radia. Za svoje delovanje na medijskem področju je prejel nagrado Medijski menedžer leta 2016. Gospodarska zbornica Slovenije pa mu je leta 2012 podelila Nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Kolbl je tudi mentor mladim podjetnikom v okviru mreže CEED Slovenija. Prosti čas najraje preživlja z družino.

[POGOVOR] Voditeljstvo, mediji in anekdote

Newsletter