Jason Romeyko

svetovni izvršni kreativni direktor, Serviceplan Group International, Avstrija

Jason Romeyko je komercialni umetnik, ki skrbi za zgodbe na različnih platformah. Svojo kariero je pričel leta 1993 kot tekstopisec pri Saatchi & Saatchi, nato pa se pri 27-ih letih hitro povzpel do mesta kreativnega direktorja in delal v Sydneyju, Varšavi, Moskvi, na Dunaju in v Ženevi. Je dobitnik mnogih nagrad, med njimi Grand Prix, zlatih, srebrnih in bronastih nagrad na festivalih Cannes Lions, Eurobest, ADCE, ADC, CCA, ADCI, Zlati boben, Epica, Clio, LIA in ostalih festivalih po svetu.

Samo v letu 2015 je za revijo Vangardist in »The HIV+Issue« prejel neverjetnih 9 Cannskih levov. Leto kasneje je prejel še 10 Cannskih levov, večinoma za »Sea Hero Quest« – prvo mobilno igro na svetu, ki znanstvenikom pomaga v boju proti demenci. Med njegovimi najljubšimi deli je internetni hit »Angry Birds Live« in kampanja in glasbeni video Katy Perry »Firework«, ki je na podelitvi glasbenih nagrad MTV prejel priznanje za glasbeni video leta. Kreativna dela digitalnega navdušenca imajo na spletu že preko milijarde in pol ogledov.

V 2016 je ponosno prevzel vlogo svetovnega izvršnega kreativnega direktorja pri skupini Serviceplan, kjer je skupaj z Alexom Schillom zadolžen za rast in razvoj podjetja v največjo neodvisno agencijo na svetu.

»Želim delati dobre stvari. In to ne zahteva zgolj talenta, delati moraš več kot vsi ostali.«

Jason je poosebljena energija, tekoče govori 7 jezikov in ima mačka po imenu Bauer.

[EFFIE PREDSTAVLJA] Transformacijska moč superkreativnosti (The Transformative Power Of ÜberCreativity)*

 

Predstavljata

effie-logo_color

27Sof_Sponzorji_300x300px_06_AddikoBank

*Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku brez prevoda.

Newsletter