Stephen Croncota

Vodja marketinga, ZDA/Evropa

Stephen Croncota je vodja marketinga in komunikacij ter izvršni kreativni direktor, ki ga odlikujejo bogate mednarodne izkušnje s priljubljenimi globalnimi znamkami. Nazadnje je opravljal delo vodje marketinga za Versace v Milanu, kjer se je dokazal že leta 2003.

Stephen je bil uvrščen na ‘DNR’s Power 100 list’, na tako imenovano listo 100-ih najvplivnejših posameznikov v moški modni industriji. Tekom svoje poslovne kariere se je preizkusil na različnih vodilnih marketinških in kreativnih položajih pri podjetjih, kot so Warner Bros., Sony Pictures, Escada, Condé Nast, Cartoon Network in E! Television. Lansiral je številne blagovne znamke, sodeloval pri prevzemih, se ukvarjal s tveganim kapitalom in pripojitvami zasebnega kapitala.

Stephen je diplomiral iz ekonomije in političnih znanosti na fakulteti Middlebury v Vermontu. Končal je tudi ekonomski program na American University v Washingtonu in bil asistent sekretarja za mednarodno trgovino na Ministrstvu za trgovino. Obenem se je izobraževal tudi na šoli Kanzaki v mestu Fukuoka na Japonskem.

Trenutno živi v Italiji in deluje kot svetovalec pri evropskih in ameriških poslovnih zadevah.