Primož Cirman

novinar in odgovorni urednik, Necenzurirano.si

Kariero je začel v redakciji celjskega Novega Tednika in jo nadaljeval v največji slovenski časopisni hiši Delo. Leta 2007 se je preselil na Dnevnik, leta 2016 pa je začel sodelovati s spletnim portalom Siol.net.

Med večjimi zgodbami, s katerimi se je ukvarjal, so nepravilnosti pri 1,2 milijarde evrov vredni gradnji šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ6), visoke nagrade stečajnim upraviteljem, izčrpavanje propadajočih gradbenih podjetij, nepregledno lastninjenje domačih podjetij itd.

V letu 2017 je izdal svoj knjižni prvenec, knjigo NepoTEŠeni - Naložba stoletja ali rop stoletja? V njej je analitično in kritično predstavil ozadje poteka projekta TEŠ6 ter politične in interesne skupine, ki so bile vključene vanj.

Je nekdanji asistent na katedri za novinarstvo Fakultete za družbene vede (FDV). Že tretji mandat je član upravnega odbora Društva novinarjev Slovenije (DNS). Je prejemnik več stanovskih nagrad: za obetavnega novinarja (2005), Bratstva resnice / Consortium Veritatis za izstopajoče novinarske dosežke (2012) in Čuvaja / Watchdoga (2018).