Matej Podobnik

vodja komunikacij, Outfit7

Matej Podobnik je vodja komunikacij pri Outfit7, odgovoren za globalno vodenje ekipe za produktno in korporativno komuniciranje podjetja. V vlogi si skupaj z ekipo prizadeva za zaščito in krepitev korporativnega ugleda ter zaupanja deležnikov na področju vodenja podjetja. Prav tako se osredotoča na izboljšanje prepoznavnosti blagovne znamke delodajalca ter ohranjanje dobrososedskosti.

V zadnjih dvajsetih letih je sedel že na več stolčkih. Delal je kot komunikator, tržnik, prodajalec, oblikovalec, animator, programer in pisec v raznovrstnih panogah — v sektorju prodaje blaga široke potrošnje, na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij, ter sedaj v svetu iger — pri čemer je razvil sposobnost obvladovanja različnih poslovnih izzivov.

Spodbuja prijaznost in pravičnost, ter si prizadeva za večjo odgovornost podjetja do družbe in izboljšanje življenja ljudi, ki se jih dotaknemo — na način, ki ohranja tudi naš planet. Matej trdno verjame, da so ljudje vedno na prvem mestu in jih želi opolnomočiti, da postanejo sprememba, ki si jo želijo v svetu, ter k tem spodbuja tudi ostale.

Ljudje ga opisujejo kot empatično, prilagodljivo osebo s strateškim načinom razmišljanja, usmerjeno k zmagovalnim rešitvam in umirjeno pod pritiskom. Po naravi je izjemno tekmovalen in porazov ne prenaša prav dobro, kar mu pride prav predvsem pri športu.