David Carson

grafični oblikovalec, umetniški in kreativni direktor, Nizozemska

David je svetovno priznani grafični oblikovalec ter umetniški in kreativni direktor, ki trenutno sedi v Amsterdamu in Barceloni. Tekom svoje dolgoletne kariere je sodeloval že z vsemi največjimi svetovnimi agencijami na različnih projektih, vključno z blagovnimi znamkami Microsoft, Bose, Nike, Armani, Ray Gun, Toyota, Nine Inch Nails, Quiksilver, MTV, Levi’s, Pepsi, American Airlines in American Express. David je delal kot “hišni umetniški direktor” na agenciji 72andSunny. Leta 2018 je prevzel vlogo samostojnega glavnega kreativnega direktorja pri startupu @Plastaway, ki se bori proti uporabi plastike in @frntside, visokotehnološki športni aplikaciji.

David je s svojim delom dosegel izjemno globalno prepoznavnost. Apple ga je označil kot “pionirja z močnim vplivom”, Creative Review ga je poimenoval “umetniški direktor tega obdobja”, Steven Heller iz New York Timesa je dejal, da je David “pomembno vplival na generacijo, ki je sprejela tipografijo kot ekspresivni medij”, Newsweek je zapisal “spremenil je javno podobo grafičnega oblikovanja”, revija inštituta in muzeja Smithsonian je Davida označila kot “enega od najpomembnejših ameriških umetnikov”, v reviji Eye so zapisali da je “Carson na Googlu najbolj iskan grafični oblikovalec v zgodovini, ki presega celo nekaj zelo znanih umetnikov”, medtem ko ga je fundacija Surfrider opisala kot “najbolj vplivnega grafičnega oblikovalca našega časa”.

David je prejemnik najpomembnejše nagrade grafičnega oblikovanja, AIGA Gold. Strokovno združenje za oblikovanje AIGA je celo zapisalo, da je Carson spremenil grafično oblikovanje v kulturno silo in medij z lastno obliko in smerjo.

David je predaval več kot 275 oglaševalskim/oblikovalskim skupinam po vsem svetu in je izkušeni TED govorec.

[CREATIVE MORNINGS] J**** pravila (Never snap to guides)*

Predstavlja

SOF25_Sponzorji_web_300x300_CreativeMorningsLj-1-299x300

Newsletter