dr. Roman Berčon

filozof, direktor oglaševalske agencije Votan komunikacije in član aktualne sestave Oglaševalskega razsodišča

Roman Berčon je direktor oglaševalske agencije Votan komunikacije. V mandatu 2014 / 2016 je bil predsednik Oglaševalskega razsodišča pri Slovenski oglaševalski zbornici, v mandatu 2017 / 2019 pa je bil izvoljen za člana njegove nove sestave.

Svojo uspešno poklicno pot v oglaševanju je leta 1984 začel kot spiker in tekstopisec na Radiu Študent, v letih 1987–1991 pa je ustvarjal v okviru agencije Virgo. Od leta 1991 je partner in kreativni direktor agencije Votan, kasneje Votan Leo Burnett, danes Votan komunikacije, od leta 2001 pa njen direktor.

Že vrsto let je aktiven tudi v okviru Slovenske oglaševalske zbornice; kot član žirije SOF-a, kot član in predsednik organizacijskega odbora SOF-a, avtor/član delovne skupine za pripravo dokumentov Dobre prakse, vodja delovne skupine, ki je leta 2007 pripravila nov Slovenski oglaševalski kodeks, član Upravnega odbora Slovenskega združenja oglaševalskih agencij ter član in v mandatu 2008–2009 tudi predsednik Upravnega odbora Slovenske oglaševalske zbornice.

[OGLAŠEVALSKO RAZSODIŠČE PREDSTAVLJA] Nativno oglaševanje – cesarjeva nova oblačila, oglaševalska prihodnost ali nedovoljena praksa?

 

Predstavlja

SOZ - barvni pokoncni

Newsletter